Toome ka kirja veelkord teieni:

Miks ma ei suuda oma mehe petmist lõpetada?

Olen oma mehega koos olnud juba üle aasta ja varsti on olukord läinud nii kaugele, et ei oskagi enam midagi teha. Selle koosveedetud aasta jooksul olen ma juba nii paljude teiste meestega suudelnud ja ka muid asju teinud, et ei suuda neid ühe käe sõrmedel kokku lugeda. Ega kahe…

Sõbrannad korrutavad mulle, et ju siis jääb mul oma suhtest midagi vajaka, kuid see ei ole minu meelest üldse nii. Mees on väga sõbralik, aus, tore, meil on koos väga lõbus ja ta armastab mind jäägitult. Sekselu on meil kah suurepärane. Mina teda ju ka, ometi ei oska ma ennast kuidagi tagasi hoida, kui olen alkoholi tarbinud.

Asi ei ole nii, et jooksin ennast pildituks ja siis koomas olekus mehi otsima läheks. Mul tekib lihtsalt mingi kummaline meeleseisund, kus ma ennast isegi kontrollida ei taha.

Alguses, kui suhe veel noor oli, ei pidanud ma seda oluliselt millekski. Et noh, mis see väike musi ära ikka ei oleks. Aga kui seda nüüd aina enam ja enam juhtub, hakkab süütunne ligi hiilima. Mul on lihtsalt siiralt häbi, et tema on nii suurepärane ja mina… ei hinda seda sugugi.

Sellepärast tahangi küsida nõu teilt, kallid Naisteka lugejad. Ma tean, et enamik teist hakkab kohe taidlema, et küll need naised ongi hoorad jne, aga jätaks selle siiski ära. Raha ma ei ole nende amelemiste eest saanud ega küsi ka.

Ma lihtsalt tahan teada saada, mis mul viga on! Miks ei oska mina korralik naine olla?

Suhteabi vastus:

Aasta ei ole pikk aeg paarina koos olla. Kui saite kokku armumise teel, siis võiks nö mesinädalad veel kesta. Kuidas te kokku saite ja mis eesmärgiga? Pean silmas, et kas soovisite suhet luua ning valisite kaua sobivat ja õiget või lihtsalt armusite ettekavatsemata ning asusite seksuaalsuhtesse, millest on nüüd kujunenud ka paarisuhe? Kas tahate selle mehega pere luua ja koos vanaks saada? Kui ei, ja ta on lihtsalt teie meelelahutus-partner ja/või üksinduse peletaja, siis ei saagi eeldada, et teie suhe oleks traditsiooniline. Suhteid on ju igasuguseid ja kui pooled lepivad milleski kokku, mis nende mõlemad jaoks on ok, siis võib koos olla ka nii, et näiteks mõlematel on veel kõrvalsuhteid. On teil selline kokkulepe? Vist mitte. Kas teie olete oma mehele ainuke seksuaalpertner? Kui tema eeldab teilt truudust, siis on ehk parem kas oma käitumist muuta, kui tahate kokku jääda või leida teine mees, kes aktsepteerib teid sellisena nagu olete.

Te kurdate, et teie ülemeelikused saavad alguse pärast alkoholi tarvitamist. Kui te tõesti tahaksite piiri pidada, siis arvan, et hoiduksite alkoholi pruukimast vähemalt selle määrani, mil teil vastav meeleseisund tekib nagu kirjeldate. Tundub nagu te ei peaks oma teguviisi enda jaoks vääraks, aga natuke paneb teid muretsema ühiskondlik norm, et nii ei tehta.

Küsite mis teil viga on? Ma sõnastaksin selle ümber ja küsiks, miks te nii käitute. Mida see tegevus teile tähendab? Kas tunnete ennast nii ihaldatuna ja armastatuna, mida teil on enne puudu jäänud ning mille järele nälga teie oma mees korvata ei suuda? Ehk otsite kinnitust, et olete kuum ja vastapandamatu naine, eriline ja tähtis paljude jaoks? Tihti on see seotud ebakindlusega, mida tegelikult tunnete ja mis on tekkinud teie lähedastega suhetega seoses juba ammu enne praegust hetke.

Kui tahate muutuda, saate enda sisse vaadata, kas üksi või raamatu abiga või koos terapeudiga.