Kas võime kihla vedada, et mõtled praegu: “Mida?!” See ongi ilmselge reaktsioon. Esiteks, kui rääkida sellest, mis paare lahku ajab, on igavus esikohal. See on isegi suurem mureallikas kui petmine. Teiseks tead sa kindlasti vähemalt üht igavamast igavamat paari, kes suudab tekitada mulje, et isegi lennujaamas ootamine on äge. Ja kolmandaks on “koos igav olemine” nii palju kriitikat saanud, et selle kõrval on isegi voodis varbaküünte lõikamine seksikas. Aga siiski, kuula meid ära.

PSÜHHOLOOGIDE SÕNUL PÜSIVAD SUHTED LIHTSATEL ASJADEL

Sellel, et rohkem lihtsalt ollakse kui tehakse. Kõige tähendusrikkam on see, kui olete koos haavatavad ja rahulikud. Just, igavad.

“Märk vastupidavast suhtest on üheskoos igapäevaste ja tavaliste asjade tegemine,” ütleb psühholoog Janne Dannerup (www.jmdpsych.com). Ta toonitab aga, et koos “igavlemist” ei tohi segi ajada sellega, et oled suhtes inimesega, kes muudab sind igavaks — sellisel juhul on parem lahku minna või kiirelt seda olukorda muu-ta. “Toimivad suhted sisaldavad mõlemale osapoolele rõõmu pakkuvaid tegevusi.”

OHUMÄRK

Marta (23, nimi muudetud) lõpetas hiljuti suhte mehega, kes oli armukade ja endasse tõmbunud. “Lükkasin ajapikku tagaplaanile nii iseenda, sõbrad kui ka oma huvid. Õnneks aitasid sõbrad mul näha seda, mida ma ise ei märganud. Nad ütlesid, et olen muutunud väga igavaks ega ela justkui oma elu.”

“Kui veedad aega ainult partneriga, võid õige pea avastada, et elu on muutunud igavaks,” ütleb Dannerup. “Lisa igapäevaellu vürtsi uute tegevuste ja inimestega.”

KAS DRESSID JA TELESARJAD VÕIVAD TÕESTI OLLA PÜSIVA SUHTE VÕTI?

“21. ja 26. eluaasta vahel oli mul vähemalt 5 suhet,” ütleb Berit (29, nimi muudetud). “Need ei olnud lihtsalt kerged üheöösuhted, vaid tõsised — päevakorda tuli ka “ma armastan sind” ja tutvumine vanematega.” Mis siis alati valesti läks?

Loe edasi novembrikuu Cosmopolitanist…