Naine võib anduda mehele, keda ta ei armasta, mitmel kaalutlusel. Kuid miski ei sunni teda õrnalt ja kirglikult suudlema partnerit, kelle vastu tal puudub sümpaatia.

Suudlus - see on ühest küljest kaasasündinud refleks, etiketi element, aga ka üks ilusamaid armastuse, tunnete ja õrnuse avaldusi. Paljud poeetilised natuurid ja suured kunstnikud on näinud justnimelt suudluses intiimsuse kauneimat väljendust.

Füsioloogide seisukohalt on suudlus aga vaid lihaste liikumine - maclaris oris. Teadlased on kindlaks teinud, et formaalses, sõbralikus suudluses osaleb 12 huulte lihast, sügava lüürilise suudluse puhul liituvad nendega veel 17 keelelihast.


Yin ja Yang

Harmoonia säilitamiseks elus pole suudlus üksnes loomulik, vaid lausa hädavajalik toiming. Juba hiina taoistid märkisid suudluse erakordselt suurt tähtsust. Nende arvamust mööda saavutavad nais- ja meesalge - Yin ja Yang - just suudluse kaudu harmoonia. On teada, et paarid, kes seksuaalse läheduse korral kasutavad igat liiki suudlusi, on oma suhetega rohkem rahul ning nende liidud on stabiilsemad. Pole siis midagi imelikku, kui "suudlemata naine" on tihti kapriisne, õel ja ettearvamatu.

Tunnete gamma rikkuselt võiks suudlust võrrelda vast ainult tantsukunstiga. Suudlus nagu tantski võib olla flamencolaadselt temperamentne ja kirglik, rahulik ja pidulik nagu menuett, valsina õrn ja hell või mänglev nagu polka. Vaid selliseid nüansse tunnetades ja oskuslikult juhtides muutub mees valitsejaks ja naine kuningannaks.

Suudlus on otsekui sümbol, märk, mille abil tunnetame oma hingelist ja (või) füüsilist lähedust teise inimesega. Kas jõuabki kõiki võimalusi-variante ette lugeda - vanemlik ja lapse suudlus, sõbra ja reeturi suudlus, on suudlus tervituseks ja teele saatmiseks, on suurilma, kultuslik, rituaalne ja müstiline suudlus. Samuti kuulub selle meeldiva tegevuse hulka tervendav ja mänglevalt-narritav suudlus, kirglik kõikeneelav suudlus ning isegi valitsejate suudlus (mille ületamatu meister oli omal ajal Brezhnev).

Kokkuvõttes on suudlusel lugematu arv liike ning igaüks neist on inimkonnale millekski vajalik. Ja hoolimata füsioloogilisest protsessist on suudluse peamiseks eesmärgiks - nauding.

Suudlus, milline see ka poleks - kirglik ja sügav, kiiresti mööduv ning vaevu tuntav, või kõigest õhusuudlus - on kutse armastusele.

Huulte kokkupuutumine kujutab enesest võimaliku läheduse eelviimast astet. Enamik naisi tunnetab seda ning seab juba varakult tõkked valmis. Isegi siis, kui suudlus tõotab tulla täiesti süütu. Armunud ning soosingut taotlev mees aga ei ütle iialgi ära ka kõige süütumast suudlusest, lootes (tihti mitte alusetult) sündmuste edasisele arengule. Kui palju romaane on alanud sõbralikust ettepanekust juua vaid sinasõprust koos kohustusliku, süütuna näiva suudlusega selle kinnituseks! Tasub vaid hetkeks kaotada valvsus, kui magus erutus haarab kogu olemuse, ajab segadusse ning juba satuvad huuled tihedasse kontakti mehe omadega, juba on tunda ta keele õrna puudutust, ja… edasi on juba mõttetu ning kasutu vastu hakata.

Suudlus on alati eksperiment, otsing. Ei pea piirduma vaid huulte ega näoga - armsama keha iga sentimeeter väärib tähelepanu. Kõige parem on alustada ülevalt ning siis järk-järgult allapoole liikuda - kiirustamata, kergelt õrritades ning süüdates aegamisi kirge. Tööle tuleb panna oma fantaasia ja kogemused. Võiks alustada kergest suudlusest meelekohtadele, minna siis üle laubale, puudutada laugusid ning liikuda ninaotsani, seejärel suruda huuled põsele, puudutada kõrvalesta, laskuda mööda kaela õlani ning pöörduda huulte juurde tagasi…

Mis puudutab ülejäänud kehaosade suudlemist, siis võib seda kirjeldust jätkata lõpmatuseni... Ainuüksi Kamasutra sisaldab neid sadu.

Pärit lapsepõlvest

Lapsukest suudlev ema ei anna talle sellega edasi üksnes oma armastust ja hellust, vaid arendab temas armastustunnet maailma vastu, õpetab talle esimesi suhtlusharjumusi. Lastel, keda lapsepõlves vähe sülle võeti ning ei suudeldud, on täheldatud mitmesuguseid arenguhäireid, mis täiskasvanueas väljenduvad emotsionaalses arenematuses ning suhtlusraskustes vastassugupoolega.

Tihti käib keeld tunnete ilmutamiseks suudluste kaudu just poiste kohta - "tõeline mees peab olema tugev". Sellise nõudmise tagajärjed võivad osutuda üpris kurbadeks ning väljenduda mitte ainult põlguses suudluste vastu. Saamata lapsepõlves kätte oma osa armastusest ja hellusest, suhtuvad nad hilisemas elus kiindumusse, õrnusesse ja heatahtlikkusse häbi, hirmu ja eemalehoidmisega.

Suudluse psühholoogia

Naise iseloomu eripärasused ei ilmne mitte ainult tema kõnnakus ega riietumismaneerides, vaid ka selles, kuidas ta suudleb. Pakume ühe variandi võimalikest tõlgendusest… Teiepoolsed variandid, lisad, ümberlükkamised jäävad kättesaadavaks nagu alati kommentaaride all.

Intellektuaal

Suudleb lahtiste silmadega, mis tähendab liiga tõsist ellusuhtumist. Oma kõige tähtsamaks väärtuseks peab oskust õigeaegselt tundeid taltsutada. Vahel pingutab sellega üle. Reeglina on tal juba varakult kõik teada ja selge. Sellepärast valmistab suudlus talle kerge pettumuse, ilma selleta aga tekib tunne millegi väga tähtsa puudumisest - see on nagu matemaatiline võrrand ilma võrdusmärgita.

Omanik

Tema elukogemus kinnitab talle - selleks et elus tugev olla, tuleb kõike enda kontrolli all hoida. Ainult siis võib ennast ohutult tunda. Pannes suudlusesse kogu oma kire, ta otsekui imeb endasse kaaslase elujõu, tema leegitsevad sülelused meenutavad aga püüniseid. Pole siis imeks panna, et püütud "lind" kaob juba järgmisel päeval jäljetult.

Näitleja

Armastab avalikkuse ees suudelda. Intiimsuhted magamistoas veetlevad teda palju vähem. Ta anub pidevalt suudlusi kaupluste vaateakende ees, tänaval või näitusesaalides. Ta on veendunud, et inimesed vaatavad teda kogu aeg ning peab oma kohustuseks korraldada neile vaatemänge. Vaatamata pidevale üleoleku demonstreerimisele, tunnetab ta hinges tihti kaitsetust. Avalik suudlus on tema jaoks mingil moel eneseväljenduse vahendiks.

Formalist

Enne ja pärast suudlust loputab hoolega suud ja peseb hambaid. Ta teab, kui palju baktereid antakse suudeldes edasi. Ta teab ka absoluutse täpsusega, kus ja millal tohib ning on tarvis suudelda ning otse loomulikult - kellega. Olles ääretult tähelepanelik omaenese isiku vastu ning muretsedes enda korraliku väljanägemise eest, ei suuda ta sageli teise poole üleelamistest aru saada.

Lobiseja

On lõhki kistud füüsilise läheduse soovi ning pideva lobisemise vahel. Isegi kõige kirglikuma suudluse ajal püüab ta pidevalt jutustada, viies partneri täiesti endast välja. Seejärel tuleb tal pidevalt lahendada mõistatust, miks järjekordne väljavalitu on taas muutunud veel üheks "lihtsalt tuttavaks".

Romantik

Suudleb ainult kinnisilmi, et anda kujutlustele voli näha väljavalitus oma unelmate meest. Tema püüdlus eemalduda reaalsusest ning anda end täielikult armastuse fantaasiate meelevalda teeb ta elu erakordselt muljete rikkaks. Ta tunneb ühesuguse kergusega nii kaunite illusioonide magusust, kui ka täitumatute lootuste kibedust, mis nendele järgneb. Ometi ei hirmuta see teda, vaid muudab selle läheduse kõige veetlevamaks hetkeks.

Tundlik

Ta on siiras ja avatud ning andub suudlustele ennastunustavalt. Ta suudab end kergesti romantilisele hetkele häälestada ning seda nautida. Temaga koos on kerge ja meeldiv olla, kuna ta pole tujukas. Ta on temperamentne, kuid mitte pealetükkiv, ta on paindlik ning tunnetab suurepäraselt partnerit.