1. Kas teie suhtes on möödas see “tahan olla ainult sinuga ja ainult paljas” faas? Seksifaas on kahtlemata imetore ja lõbus, aga see pole paraku eriti jätkusuutlik ega reaalne. Kui esimene kirg on lahtunud, alles siis saad aru, kas armastad oma kallimat väljaspool voodit sama palju kui magamistoas. Need kaks asja peavad olema tasakaalus.

2. Kas olete mõlemad üle 25 aasta vanad? Aju areneb kuni 25nda eluaastani, mistõttu ei pruugi meie enne seda aega tehtud otsused kõige pädevamad olla.

3. Oled sa rääkinud oma partneriga neist asjadest, mis sind tema puhul tõsiselt ärritavad? Kui mitte, siis tee seda kohe praegu, sest need probleemid ei kao mitte kuhugi, vaid hakkavad sulle päev-päevalt järjest rohkem närvidele käima. Kindlasti ei leia sa enda kõrvale inimest, kelle puhul sulle mitte midagi pinda ei käi, kuid sa pead suutma otsusele jõuda, kas su praeguse kallima vead on sellised, millega suudad elu lõpuni toime tulla.

4. Kas loodad, et sul õnnestub ta halvad kombed välja juurida? Seda kohe päris kindlasti ei juhtu. Lepi või mine ära ja tee seda kohe praegu, sest nii säästad nii ennast kui kallimat suurest jamast.

5. Kas olete laste saamisest rääkinud? Kas teie tulevikuplaanidesse kuuluvad lapsed? Kui palju? Milline roll saab teie elus olema teie mõlema perekondadel? Kas religioon mängib teie suhtes mingit rolli? Need on põhiasjad, mis partnereid omavahel tülli ajavad.

6. Rahakott saab olema ühine või eraldi? Kes jääb lastega koju? Kuidas jaotate kodused tööd? Mis saab siis, kui töö tõttu on vaja kolida? Jah, sa pead tõesti kõik need teemad läbi arutama ja mitte eeldama, et sa tead kõiki vastuseid. Need vastused, mida sa oma kallimalt saad, määravad selle, kas teil on lootust ühisele õnnelikule vanaduspõlvele või näete maailma liiga erinevalt.

7. Kas see on see inimene, kellega sa näed ennast koos olemas ja elamas ka siis, kui te mõlemad olete üle 60? Selleks, et abielu õnnestuks, peate teineteise seltskonda maksimaalselt nautima.

8. Kas olete ausalt ja avameelselt rääkinud seksist ja truudusetusest? Suudad sa olla õnnelik teades, et ta on see üks ja ainus inimene, kellega sa nüüd ja edaspidi seksid? Sest just nii see saab olema, kui sõmuse sõrme saad. Kas oled teie seksieluga rahul? Mis saab siis, kui ta sind petab? Aga kui sina teda petad?

9. Küsi endalt, mida sa elus kõige rohkem hindad ja kuidas tahad oma elu veeta. Kas su kallim toetab su unistusi ja tahab neis osaleda? Kui pead millestki enda jaoks väga tähtsast tema heaks loobuma, ei ole see õige asi.