Oma loomuselt on inimesed karja liikmed, sest pika ajaloo jooksul oli inimeses hirm saada grupist välja heidetud, mis tähendas ohtliku looduse ja loomade hulgas ise hakkama saamist või hukkumist. Inimesed elasid gruppidena ning valvasid näiteks vahetustega tuleaset, et tuli kunagi ei kustuks. Üksinduse ebakindlus ja hirm on seega programmeeritud meie geenidesse.

Kuigi tänapäeva ühiskonnas ei tähenda üksindus enam sama, on pealesunnitud üksindus siiski ohtlik, inimene tunneb, et ta ei ole midagi väärt, sest tal pole kedagi ning keegi ei tunne tema vastu huvi.

Suvel liigutakse palju väljas ringi ning kõik „eeldavad“, et suvel peab olema lõbus, suhtlema palju teiste inimestega ning seepärast võib üksindus tunduda eriti kurnav. Näiteks tunnevad sageli stressi need, kelle sõprusringkond on väiksem, lapsed on suureks kasvanud ning kodust lahkunud ning lisaks võid tunda end paksu, üksiku ja kurvana pärast suhte purunemist. Stress omakorda tekitab erinevaid terviseprobleeme ning seepärast on oluline, et end üksikuna tundvad inimesed abi saaksid ning sellest nõiutud ringist välja pääseksid.

Üksindusest pääsemiseks on lihtsaim soovitus võtta ühendust oma vanade sõpradega. Vahel piisab telefonikõnest ning kaua varjusurmas olnud sõprus on taas lõkkele puhutud. Teine lihtne viis on kutsuda endale ise külalisi — töökaaslasi, sõpru, naabreid, ning on tõenäoline, et varsti saad ka vastukutse. Tutvu oma naabritega ning paku neile abi väikeste teenete näol, mis võimaldab lihtsast terest tutvuseks edasi muutuda.

Üksikutele inimestel soovitatakse võtta endale koer, sest temaga kaasneb kohustus jalutamas käia, mis mõjub positiivselt nii inimese tervisele kui lihtsustab teiste koeraomanikega sõbrustamist. Suvel, kui aega on rohkem ning tahaks midagi toredat ette võtta, on heaks nipiks uute inimestega kohtumistel ka erinevad kursused. Miks mitte liituda näiteks keelekursusega, õppida toitu valmistama või minna hoopis purjetamist õppima. Keegi meist pole millegi uue õppimiseks liiga vana. Kohapeal olles tekib sama asjaga tegeledes jutuainet juba piisavalt.