Tundub, et kõik petmised, vallatud flirdid, seksikad tantsud ja siivutud puudutused sobib välja vabandada sellega, et suvi on.

„Suvel tunnen end hoopis ilusama ja seksikama, aga mu oma mees seda ei märka. Aga see kutt tol õhtul seal baaris märkas küll. Olime purjus, vallatus meeleolus ja asjad arenesid niikaugele, et ärkasin tema juures. Mehele ma sellest muidugi ei rääkinud ja end väga halvasti ka ei tunne — suvi ju ikkagi,” selgitas mu tuttav pereema oma kõrvalehüpet ühel naisteõhtul. Paar siidrit hiljem tunnistas ta, et läheb täiesti hulluks, kui mõni kolleeg komplimendi teeb või ta jalgu vaatama jääb. Siis roniks erutusest või mööda seina üles ning viskuks sealsamas selle kolleegi käte vahele. „Ma tean, et ei tohiks niimoodi mõelda, aga suvel tahaks ju seiklusi ja romantikat, mitte kodus kellegi sokke koristada või titel mähkmeid vahetada,” ohkas ta ega välistanud, et „seiklused” suve jooksul veel tulevad. Firma suvepäevad on ju tulekul…

Üks noormees, värskelt abiellunud, lapseootel naine kodus, vahib autoaknast igat seelikut ja selle alt paistvaid sääri, teeb pubides plikadele jooke välja ning on korra isegi mulle ühe klubi tualetis mingi võõra bimboga amelemisega vahele jäänud. Vandus küll, et esimene ja viimane kord, aga seda ma uskuda ei saa. Sest ka see noormees tõi põhjenduseks, et suvi on ju, ilm on ilus, tuju hea, aga naine kodus viriseb ja on peast rase.

Kusjuures mõlemad reeturid armastavad oma abikaasasid ning on muul ajal (see tähendab sügisel ja talvel) väga ontlikud pereinimesed, ei saa silmi oma armastatult, ei lase käestki lahti. Nüüd aga mõtlevad mõlemad vaid alumise poolega ega anna endale üldse aru, et suvises kõrvalehüppes midagi taunimisväärset olla võiks.

Suve mõjusid on märgata ka tööl. Kuid sellest, et tibid ilmuvad kontorisse iga päev järjest napimas rõivastuses ning valivad valge pluusi alla pea alati musta või mingit teist värvi, aga kindlasti pluusi alt läbi paistva rinnahoidja, kõkutavad napakalt iga kord, kui kena meeskolleeg neile tähelepanu pöörab ja nende kõnnakusse on lisandunud kelmikas puusanõks, ma pikemalt kirjutada ei tahakski. Ütlen lihtsalt, et talvel ma sellist asja märganud ei ole. Siis suudavad inimesed üldjuhul siiski tööle keskenduda.

Ma vist olen üsna vanamoeline, aga minu meelest ei ole suvi petmiseks mingi õigustus ega vabandus. Suvine kõrvalehüpe on täpselt sama taunitav, vale ja halb kui talvine või sügisene! Ehk mõtlete selle peale järgmine kord, kui mingi suvalise tölliga kusagil klubis amelema kukute, kuid teie abikaasa samal ajal kodus teie lapsi hoiab!