Sest olgem ausad, kui paljud meist ikka on päris 100% vallalised, kui me oma potentsiaalse elu armastusega kohtume? Ja siit tuleb küsimus: kui sinu kallim käis kohtamas sinuga siis, kui ta veel suhtes oli, siis kas sa saad ikka päris kindel olla, et ta jääb sinule truuks?

SÕRMUSEFAKTOR

“See ei ole hea märk, kui mees on valmis kergekäeliselt petma, kuid sellised asjad juhtuvad,” arvab raamatu “When Good Men Behave Badly” autor ja psühholoog David Wexler. “Mõnikord võib kõrvalhüpe olla justkui äratuskell, mis innustab meest looma paremat ja rahuldust pakkuvamat suhet kui parasjagu käsil olev.”

Loe Cosmo augustinumbrist:
• Intervjuu: Lolitalik Mena Suvari.

• Seksiteema, mida isegi meil ei sobi kaanele panna.

• Miks meestele meeldivad “odavad” naised?

• Näppa oskusi neilt, kes sulle närvidele käivad.

• Seksikate suvekiharate saladused.
Enamiku meeste petmiste põhjuseks pole see, et nad on parandamatud naistemehed. Tihti taandub kõik nende armuelu puudutava enesekindluse puudumisele. “Igaüks, kes on suhtes, mis ei toimi, tunneb vähemal või suuremal määral, et on lõksus ja et tal ei jätku julgust selle suhte lõpetamiseks või üksi jäämiseks,” selgitab psühholoog ja raamatu “Intimacy After Infidelity” kaasautor Lorie Teagno. Selline seisund on küll punane ohutuli, kuid see ei pruugi ilmtingimata tähendada, et selle mehe järgmine suhe on juba eos nurjumisele määratud.

Mis iganes ka mehe põhjused sinuga oma eelmist kallimat petta ei ole, kahaneb sinu usk temaga pikaajalise suhte võimalikkusesse, selgitab raamatu “The Truth About Cheating” autor psühhoterapeut M. Gary Newman.

Seda iseäranis siis, kui ta ei olnud oma kaaslasega kihlatud või abielus. “Üks põhjus mitte abiellumiseks on see, et me pole päris kindlad, kas tahame oma partneriga elu lõpuni koos olla,” ütleb Newman.

“Kui ta ei ole kihlatud või abielus, on see märk, et tal olid oma suhte osas kahtlused juba enne sinu mängutulekut.” Kuid sootuks teised lood on siis, kui mees petab sind oma abikaasa kõrvalt, hoiatab Neuman. See olukord on emotsionaalselt ohtlik ja näitab seda, et mees ei ole tõsiseks suhteks veel valmis.

EDASILIIKUMINE

Mure teie ühise tuleviku pärast on täiesti õigustatud, arvab raamatu “When Good People Have Affairs” autor Mira Kirchenbaum. “See ei ole tingimata reegel, et kui ta sinuga kedagi pettis, siis petab ta tulevikus ka sind, kuid siiski peaksid olema äärmiselt ettevaatlik,” ütleb Kirchenbaum. Mida kiiremini ta oma eelmise suhte lõpetab, seda varem saate hakata üles ehitama omavahelist suhet.

Peale tema eelmise suhte kiire lõpetamise peaks kõik muu toimuma väga aeglaselt. Kindlustamaks, et sa ei armu sama rutakalt, kui tõttasid temaga linade vahele, soovitab Teagno oodata paar kuud ja alustada alles siis üksteise põhjalikku tundmaõppimist. “Kui võtad veidikeseks aja maha, on võimalused suhte õnnestumiseks märksa suuremad.”

cosmo_08_2010
Muidugi tuleb teil rääkida ka sellest, kui oluline roll on teie suhtes aususel. Ta peaks olema sinuga äärmiselt aus – nii positiivsete kui ka negatiivsete tunnete jagamisel. Ta peab andma endast parima, et sul ei oleks vaja muretseda, kui ta läheb õhtul sõpradega pubisse või peab jääma ületunde tegema. “Pikas perspektiivis on tegudel suurem kaal kui sõnadel,” ütleb Wexler. “Kui ta suudab sulle tõestada, et ta on oma vigadest õppinud, on teie suhtel potentsiaali püsima jääda.”