Ta mõistab, et aeg (noorus, ilu) möödub vägagi kiiresti, aga ometi tahaks veel täiel rinnal elada. Kui mitte nüüd, siis millal veel?

Kas neil süümekaid ei teki?

Süümekad mööduvad kiiresti. Ja pealegi, ega nemad pole süüdi, et nad petma hakkasid. Süüdi on ikka mees ise, kes naise hooletusse jättis. Just nõnda nad sellele vaatavadki.

Mis on see peamine põhjus, miks nad petma hakkavad?

Nii minu kui ka teiste uuringud kinnitavad, et peamine põhjus on ikkagi seks. Kui mees on voodis kehv, uuritakse kohe muid võimalusi. Järgmine suur põhjus petmiseks on tarvidus emotsionaalse läheduse järele. Naised vajavad kedagi, kellega rääkida.

Kust nad selle julguse saavad, et võõra inimesega midagi teha?

Sõbrad julgustavad. Armukeste omamine on tänapäeval palju levinum, kui sa arvad. Tihtilugu on naistel armukesi rohkem kui üks, sest mehi on ju külluses ja ligipääs neile on ka kerge (nt Internet).

Kas nad tõesti ei karda, et võivad sedasi oma pereelu hävitada?

Ei karda. Aga mehed küll kardavad. Siit tulebki taas kord välja meeste ja naiste vaheline erinevus. Näiteks kui mehele tehakse ettepanek oma naist petta, siis kaalub ta võimalikke plusse ja miinuseid tunduvalt rohkem kui naine.

Aga kui naine vahele jääb?

Siis on mees väga murtud, ega mõista, miks naine küll sedasi tegi. “Meil on olnud ju täiuslik elu: kaks last, suur maja, kaks autot, kass ja koer ning piisavalt raha.”

Ja selle peale kostab naine?

“Ma tundsin ennast üksikuna.”

Küsimustele vastas Mihkel Oja — “Orgasmiraamat” autor.

Allikas: suhtesiim.ee