Vastupidiselt enamikule vaimsetele teedele — mis peavad meie käesolevat elu vaid ülemineku või kannatuste kohaks, illusoorseks maailmaks (sanskriti keeles maya), mis on mõeldud inimese proovilepanekuks — vaatleb Tantra meie reaalsust kui väe allikat ja jumaliku teadvuse osa. Ehk teisisõnu öeldes, Tantra kasutab just SEDA maailma ja SIIN peituvat vaimseks kasvamiseks. See on väga unikaalne lähenemine ja erineb oluliselt ka kõikidest suurtest maailma religioonidest. Tantra ei ole religioon — seal puuduvad dogmad, puudub hierarhiline struktuur. Igaüks võib praktiseerida ja tulemusi otse enda peal tunda.

Tantra mitmekülgne sisu

Tantra õpetab, et ülim teadlikkud (mida nimetatakse ka shivaks) ja shakti, ehk materiaalne maailm, on tegelikult üks ja sama. Selle sügava arusaama tõttu tegelevad tantraõpetused kogu looduse ning selle jõudude ehk energiatega ja mis veelgi olulisem — resonantsiprotsessi abil kaasatakse ka inimest valitsevad jõud ja energiad. India traditsioonilistest tantratekstidest (agamatest) selgub, et tantra uurib hämmastavalt paljusid teemasid, nagu näiteks: astronoomia, astroloogia, värvide ja helide teadus, püha tants, arhitektuur, alternatiivteraapiad, vaimne eneseteostus, kundalini, tšakrad, vaimne seksuaalsus jpm.

Neid meisterlikkuse valdkondi uurides avastasid tantristid, et kõige võimsam energialiik looduses ja seega ka inimeses on just seksuaalenergia. Seksuaalset potentsiaali võib näha toimimas igal meie maailma tasandil, aatomitest kuni suurimate galaktikateni, kõik nad töötavad mingi külgetõmbe energiaga — see ongi seksuaalne fenomen. Tantristid leidsid, et inimeses vastutab seksuaalenergia vaimse evolutsiooni eest.

Seks vs armastamine

Seega annab tantra revolutsioonilisi õpetusi seksi ja vaimsuse kohta. Tantra avastas, et armastamise saab muuta (spetsiaalsete tantristlike tehnikate ja harjutuste kaudu) vaimseks aktiks, teadlikuks, võimsaks teoks, mis võib inimese vabastada ja tuua kaasa vaimse evolutsiooni või isegi vaimse eneserealisatsiooni.

Kuidas jõuda kõrgusteni

Tantrajooga teadus toob inimesele õnne, rahulduse ja uskumatu naudingu. Tantristliku armastuse kaudu võivad inimesed end ka imeliselt tervendada, saavutada kõige uskumatumaid multiorgasmilisi naudinguid ja tõusta enneolematutesse vaimsetesse kõrgustesse.

Vaata lähemalt: www.tantrafestival.ee