Austraalias Queenslandi ülikoolis viidi doktor Brendan Zietschi juhtimisel läbi suur uurimustöö. Uuriti rohkem kui 7000 inimese teatavate geenide kombinatsioone, eksamineeriti ja võrreldi nende inimeste DNA-d ja elustiili. Üllatusena tuli välja, et väga suur protsent naistest, kes olid olnud oma abikaasadele truudusetud, kandsid samu geenikombinatsioone.

Me räägime geenist, mille nimi on AVPR1A. See on geen, mis mõjutab meie sotsiaalset ja seksuaalset käitumist. Kõikidel meist on kaks AVPR1A geeni, mõlemalt vanemalt üks. Kuna neid geene on mitut erinevat varianti, on nende geenide erinevaid kombinatsioone veelgi rohkem. Uuringus selgus, et — tähelepanu! — naistel, kes on oma partnereid petnud, on valdavalt teatud kindlad geenikombinatsioonid. Kõige huvitavam fakt ongi, et see seos tekkis ainult naiste puhul.

See uurimustöö on jõuline tõestus sellele, kui palju mõjutavad meie käitumist meie geenid. Ühtlasi seab see küsimärgi alla inimese — selle uurimuse järgi just naise — vaba tahte, kui asi puudutab seksuaalkäitumist.

Loodetavasti ei hakka naised siiski selle uurimuse tulemusest kinni, et petmist oma geenikombinatsiooniga põhjendada. Vaevalt see päris nii on, et geen võtab kätte ja sind väevõimuga võõra mehe voodisse lohistab! Aga mõtlemisainet on siin kahtlemata palju!

Allikas: The Sunday Times

Uurimus on avaldatud ajakirja Evolution & Human Behavior märtsinumbris