Eelnevalt selgitame, et hetkel ei pea me silmas kõigest üksikut sõnumit naisele või mehele, kes sulle meeldib ja soovi lihtsalt teada, kuidas tal läheb. Peame pigem silmas ikka pikka sõnumitevahetust, mille selge märksõna on flirtimine.

Tehnoloogia areng on suhete ja armastuse puhul nii mõndagi muutnud — me tutvume oma elu armastusega läbi veebiportaalide või äppide, suhtleme endisest kordades rohkem läbi sõnumite mitte helistades ja vahetame omavahel liikuvaid pildikesi, et anda oma emotsioone paremini edasi. Tehnoloogial on suhte arenemisel oluline roll, mistõttu võib kolmanda inimesega sõnumite vahetamine paista juba petmisena.

“Suhe peaks olema midagi, mis tekitab sinus turva- ja rahutunnet,” ütleb suhtespetsialist ja raamatu “Getting Back Out There” autor Susan J Elliott. “Igal inimesel on õigus minna õhtuti magada ilma, et ta peaks muretsema, kas tema partner flirdib samal ajal läbi virtuaalmaailma kellegi teisega.

Kuna aga iga situatsioon on erinev, küsi endalt need kolm küsimust, kui üritad enda jaoks välja mõelda, kas sõnumite vahetamine käib sinu arvates petmise alla:

1. Kas teeksid seda ka juhul, kui su kallim saaks kõiki neid sõnumeid lugeda?

Teie suhtes peaks kehtima reegel, et kui sa ei teeks mingit asja oma kallima silme ees, siis ära teegi seda. Seega, kui saadad kellelegi sellise sisuga sõnumi, mida sa ei tahaks, et su armsam loeks, siis jäta see parem saatmata. Mainitud reegel ei jäta ruumi n-ö “halliks tsooniks” või vabandusteks. See on kindel ja juba korduvalt proovitud nipp, mis töötab.

2. Kas oled emotsionaalselt truudusetu?

Kui keegi kedagi füüsiliselt petab, on kõik selge, aga kui me räägime emotsionaalsest truudusetusest (nagu sõnumite saatmine), võib õiges kohas joone tõmbamine olla keerulisem. “Emotsionaalsed afäärid leiavad aset siis, kui üks suhte osapool kulutab füüsilist või emotsionaalset energiat, aega ja tähelepanu kellelegi teisele, kui inimesele, kellega ta suhtes on ja see inimene tunneb end kõrvalejäetuna,” selgitab raamatu “The Monogamy Myth” autor Peggy Vaughan. Kui sa pole kindel, kas su sõnumivahetus või suhe liigub juba selle halli suuna poole, on aeg endalt küsida, kas räägid sellele kolmandale inimesele asjadest, mida sa oma partnerile rääkida ei taha? Kui see on nii, oled läinud juba liiga kaugele.

3. Kas mõistate seda partneriga samamoodi?

Piiride seadmine on ühe terve suhte aluseks. Iga paar (ja suhte osapool) tunnetab turvatunnet erinevalt. Kui mõtled, et kõik väljaspool seksimist ja füüsilist kontakti, pole petmine, on sul õigus. Kui aga tunned, et isegi ühe pisut flirtiva sõnumi saatmine on samuti petmine, on sul jätkuvalt õigus. Kuidas? Tähtis on see, mida just sina tunned. Seetõttu on esmatähtis see oma partneriga läbi arutada ja reeglid paika panna.

Lugeja, mis sina arvad, kas teise mehe/naisega sõnumite vahetamine on oma armsama petmine?

Allikas: MyDomaine