Mitmed tüdrukud on Abby peale kadedad — 19aastasel brünetil äritudengil on peikaga tõeliselt vedanud. Abby räägib palju oma imelisest suhtest 36aastase arsti Michaeliga, kes veedab rõõmuga oma nädalavahetused neiu seltsis. Nad käivad koos kontsertidel ning mehele meeldib neiu kokakunst lausa nii väga, et ta on nõus isegi kokanduskursused kinni maksma. Lisaks pole Michaelil hirmu astuda monogaamsesse suhtesse ning tüdruk oma villasse elama kutsuda. Mis on aga see, mida teised selle suhte kohta ei tea? Aga palun, see suhe algas veebilehe SeekingArrangement.com kaudu. Tegu on saidiga, mille eesmärk on kokku viia rikkad mehed noorte kenade tüdrukutega “mõlemale poolele sobivate hüvede” eesmärgil.

Sõbranna, kes oli lehele juba konto loonud, soovitas seda ka Abbyle. Olles äsja lõpetanud pikaajalise suhte, mõtles naine, et see võiks olla põnev asi, mida proovida. “Ma polnud kunagi varem midagi sellist teinud ega olnud isegi kohtingusaitidel käinud,” tunnistab ta. “Mõtlesin lihtsalt, et saan ehk minna fantastilistesse kohtadesse või mõnele eriti peenele kohtingule.” Ei läinud kaua aega, kui Abby hakkas saama meestelt sõnumeid. Enne Michaeliga suhtesse astumist käis ta kohtumas kuue meesterahvaga — üks neist oli naisest lausa 40 aastat vanem. Kuigi kahele potentsiaalsele kaaslasele ütles ta kohe ära, jätkas ta teistega siiski suhtlemist. Mehed viisid Abby puhkama, broneerisid 500dollarilisi sviite, olid valmis rahastama äriideid, kulutasid sadu dollareid päevas tema riietele ning pakkusid raha, et neiu saaks oma õppemaksu tasuda.

“Ma maksan oma õppemaksu ise, aga see pole lihtne, kuna mõned pakkumised on olnud väga ahvatlevad. Olen praegu umbes 30 000 dollarit võlgu ning see summa suureneb enne kooli lõpetamist veelgi,” tunnistab Abby, kes on meestelt, kaasa arvatud
Michaelilt, võtnud vastu umbes 3000 dollarit sularaha. Abby jaoks ei võrdu trofeepruudiks olemine prostitutsiooniga, sest ta magab ainult nende meestega, kes talle meeldivad.
“Michael ja üks teine mees olid ainukesed, kellel ei olnud mingeid seksuaalseid ootusi. Ja see on tegelikult naljakas, sest just nemad on ainsad, kellega ma magasin,” tunnistab naine. “Ühe mehega käisin kolmepäevasel reisil, kuid ööbisime eraldi hotellitubades. Mul ei olnud temaga mingit tõmmet ning meie vahel ei juhtunud midagi. Ta lõpetas suhte otsekohe, kui tagasi jõudsime.”

Mitte ainult boonused

Abby ei ole sugugi ainuke noor naine, kes on valinud trofeepruudiks olemise tee. Seeking Arrangement on teinud statistikat, mille kohaselt käib 44% liitunud naistest ülikoolis, saades kuus umbes 3000 dollari eest kingitusi, õhtusööke, riideid ja sularaha. Seeking Arrangement ei ole sugugi ainus taoline veebileht, sarnast teenust pakuvad ka SugarDaddyForMe.com, MutualArrangements.com ning mitmed teised saidid, kuhu kogunevad kõrgepalgalised meesterahvad.

Suurenev õppelaenuvõlg ning tööturu kesine olukord muudavad aja ja intiimsuse vahetamise sularaha vastu levinud tegevuseks. Kuid sellega kaasnevad ka riskid — füüsilised ja psühholoogilised. Näiteks 2011. aastal mõisteti Floridas eluks ajaks vangi mees, kes oli vägistanud 22aastase naise, keda kohtas seesugusel saidil.
Loe ja vaata Cosmo juulinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Katy Perry

• Tüdrukud, kellele meeldivad tüdrukud

• Nõu annab Cosmo armuguru

• Kas otsustada ise või võtta kuulda ka teiste nõu?

• Suvised soovitused: bikiinid, prillid, juuksehooldus, glämm pediküür

• Rannahoroskoop 2014

Üliõpilane Emma (21) on oma sõprade ja perega selle koha pealt aus olnud ja oma tegevuse neile üles tunnistanud. Tal on pereliikmete toetus — nad soovitavad tal elu noorena vabalt võtta. Kuid ka Emmal on olnud hirmsaid hetki: “Olin juba mitu kuud ühe Beverly Hillsi tüübiga suhelnud ning ütlesin talle, et ma ei taha temaga esimesel kohtingul magada. Ta vastas, et see on arusaadav, ta otsib lihtsalt seltskonda.” Mees lennutas naise enda juurde. “Kui kohale jõudsin, oli ta väga pealetükkiv ega tahtnud keeldumisest kuuldagi. Lahkusin kiirelt ega suhelnud temaga rohkem. Olin üksi, haavatav ja kodust väga kaugel. Olen mõelnud palju sellele, mis võinuks juhtuda, kui olukord oleks kontrolli alt väljunud,” tõdeb Emma.

Naine liitus saidiga mõne aasta eest, pärast valusat lahkuminekut petturist kallimast, kes murdis tema südame ning jättis ta võlgadesse. Suhtlus meestega algab sõnumist, millele järgneb meilivahetus. Kui neiu tunneb mehega sidet, annab ta oma telefoninumbri. Nad saadavad sõnumeid ja räägivad telefoni teel ning Skype’is, enne kui tüdruk nõustub päriselt kohtuma. Seni on kõik mehed elanud teistes linnades, seega on Emma pidanud nende juurde lendama. Lisaks koolirahale saab tüdruk vahendeid ka disainerkottide ja -riiete ostmiseks, juuksepikendusteks, solaariumiks ning telefoniarve maksmiseks. Reeglid tehakse enne kohtumist täiesti selgeks. Emma ütleb, et ei maga meestega kunagi esimesel nädalavahetusel, soovib isiklikku hotellituba ja määrab ära ka summa, mille mees peaks tema peale paari päeva jooksul kulutama. See on enamasti 1000 dollari ringis, kuid äsja üllatas üks mees neiut, kulutades ühele nädalavahetusele lausa 3000 dollarit.

Lisaks pealetükkivale Beverly Hillsi tüübile on Emma kohtunud veel kolme mehega, neist kahega jõudis ka seksini. Üks tegelane, kellega neiu kohtub, on abielus ning kuigi ta soovib Skype’ida ja tüdrukult riivatuid pilte saada, ei ole nende vahel olnud midagi füüsilist, sest seda peab mees petmiseks. “Need mehed maksavad mu seltskonna, mitte lihtsalt seksi eest. Mõnikord on neil vaja vaid kellegagi
rääkida. Kui tunnen, et meie vahel on säde, siis miks mitte liikuda edasi intiimsusteni? Ma ei ole prostituut ega maga kunagi nendega, kelle vastu ma tõmmet ei tunne. See on pigem ikkagi suhe.”

Raha vs häbi

Kuigi trofeepruudiks olemine ei võrdu prostitutsiooniga, on neil Venni seksuaalpoliitika diagrammi alusel palju ühist. “Nii prostituute kui ka trofeepruute ostavad mehed, kes maksavad, et naised oleksid seksuaalselt saadaval. Mõlemad on tegelikult hävitavad eluviisid,” räägib raamatu “The Prostitution of Sexuality” autor Kathleen Barry. “Erinevalt prostituutidest on trofeepruutidel illusioon oma iseseisvusest — nad usuvad, et õppemaksu laenuta makstes või Prada kotti kandes saavad nad tagasi selle, mille on ära andnud. Nad käituvad enesekindlalt, kuid tunnevad tihti häbi.” Võimu ebavõrdsus on enamasti kasulik meesterahvale, kes jätab neiu nõrgemale positsioonile.

Seeking Arrangementi 43aastane juht Brandon Wade näeb aga nende tüdrukute ja prostituutide vahel suuremat erinevust. Kunagi oli ka tema ülikooli lõpetanud noor meesterahvas (kuuekohalise sissetulekuga), kuid ometi ei õnnestunud online-kohtingud tal kuigi hästi. Ta lõi uue veebisaidi, mis pidi temasugustel “lootuse kaotanud” meestel aitama naisi leida. (Kusjuures, ta käis küll mitme naisega kohtingul, kuid oma tulevast abikaasat kohtas alles siis, kui naine tuli töövestlusele.)

“Prostituudi töö on absoluutselt ebaemotsionaalne, trofeepruudi ning meesterahva suhe aga palju keerukam. Suurem osa neist on tavaline pruudi ja peigmehe suhe, millele lisandub finantsaspekt,” ütleb ta. Seeking Arrangement näeb palju vaeva, et välistada ainult seksipõhised kuulutused. Wade’i väitel kustutatakse päevas umbes 100 seesugust profiili. “Ausalt öeldes, kui mees otsib lihtsalt seksi ning tahab selle eest maksta, siis on ka lihtsamaid ja odavamaid viise taolise meelelahutuse leidmiseks. Meie kasutajatele ei ole seks kunagi eesmärgiks või eelduseks, kuigi selleni võidakse loomulikult jõuda. Seega ei erine need meesterahvad jõukatest peikadest, kellele meeldib oma pruute hellitada.”

Jätab jälje

Seeking Arrangement viitab neidudele kui “eesmärgi saavutajaile”, seksiotsingutele aga kui “kirgliku printsessi” otsijaile. Meeste vanus varieerub kolmekümnendatest kuuekümnendateni ning nende leheküljed näevad välja nagu tavalised Match.com profiilidki, ainult et neil on ka eraldi rida planeeritavate kulutuste jaoks. Enamasti on seal kirjas “läbiräägitav”, kuid mõnikord ka summad — tavaliselt 1000-3000 dollarit. Mõnel profiilil on juures ka teemantmärge, mis tähendab, et nende inimeste rahaline olukord on ametlikult kinnitatud. Tüdrukute profiilidelt leiab ka kulutuste rea. Mõned profiilipildid näevad välja kui wannabe-pornostaaridel (suurte huulte ning kitsasse särgikusse pigistatud rindadega), kuid enamik naisi paistab siiski nagu naabritüdrukud.

“Oled seda väärt, et käia kohtingutel inimestega, kes sind hellitavad, ergutavad ning aitavad — vaimselt, emotsionaalselt ja finantsiliselt,” kirjutab veebileht. Paljud aga väidavad, et see kogemus on ergutavast kaugel. “Ükskord kohtusin mehega, kes tundus internetis normaalne, aga kui baaris kokku saime, oli ta juba purjus ja hakkas mulle väga intensiivselt ja ebameeldivalt külge lööma,” sõnab Kat (24), kes elab praktika kõrvalt ära rikkamate meestega kohtamas käimisest ning osaliselt modellitööst. Ta ütleb, et mitmed mehed, kellega ta on kohtunud, otsivad vaid seksi, aga mitte partnerlust, sest paljud neist on juba suhtes. “Püüan abielumehi vältida,” räägib ta. “Nad ei taha näägutavat ja aeganõudvat dressipükstes naist.” Kat on küll kuulnud õnneliku lõpuga ehk siis monogaamse või isegi abieluni jõudnud suhetest ning mõtleb, kas ka tema puhul oleks see võimalik. “Mu ema teeb alati nalja, et peaksin endale leidma arsti, kes mu eest hoolt kannaks. Mõnes mõttes olengi leidnud,” mõtiskleb ta. Kuid reaalsed võimalused seda teed pidi abikaasat leida on minimaalsed, just nagu ka seesuguse kogemuse vaikselt ja salaja minevikku jätmine. Trofeepruudiks olemine (isegi lühiajaline) võib jätta igavese negatiivse psühholoogilise jälje, räägib Barry. “Trofeepruudid on teinud endast kauba. Prada kott, mida serveeritakse kingitusena, on tegelikult viis hoidmaks naist seksuaalselt saadaval, mitte žest, näitamaks, et sinust hoolitakse kui inimesest,” ütleb ta. “Selline teguviis mõjutab inimese iseseisvust fundamentaalsel emotsionaalsel tasemel eneseteadlikkus hakkab vaikselt kaduma. Isegi kui naisele tundub, et ta on oma valikutes vaba, ei ole tema psüühikale mitte midagi allasuruvamat ja kahjustavamat kui oma elu üles ehitamine mehe rahuldamise eesmärgil.”

Sinu hind

Pärast Texase ülikooli lõpetamist alustas 24aastane
Marissa taoliste veebilehtede kasutamist ning kohtas Dave’i — 54aastast kahe lapse isa, kes reisis tihti tööasjus Austinisse. “Ma ei mäleta täpselt, kuidas me oma kokkuleppe vormistasime, sest see juhtus esimesel õhtul, kui olin liiga palju joonud, ja seda puhtalt seetõttu, et suudaksin ise leppida sellega, mida ma teen. Pole vist tarvis mainida, et jäin ööseks.” Hommikul andis mees naisele ümbriku 200 dollariga. Solvumise asemel oli tüdruk meelitatud. “Veetsin temaga kolm õhtut nädalas. Käisime koos söömas ning ta tegi välja nii mulle kui ka mu kahele sõbrale. Ta hakkas mulle isegi meeldima, aga see kõik oli natuke väsitav, nagu poole kohaga töö. Pidin teda lõbustama, millal iganes ta seda soovis.” Seitsme kuu pärast sai Marissa ametikõrgendust ning otsustas, et ei vaja enam sellist suhet. Mõne kuu pärast armus ta kolleegi ja nad mõtlesid ka abielule. “Ühel päeval avaldasin mehele kogu tõe, arvates, et oleme temaga eluaegsed partnerid. Kuti jaoks oli minu tegu aga prostitutsioon ning ta ei saanudki sellest üle — see lõhkus meie suhte,” tunnistab Marissa. “Olin lahkumineku tõttu murtud ning kartsin, et ta räägib mu minevikust ka teistele.”

Makstes oma kehaga kõrgeklassilise elustiili eest, muutub paratamatult ka vaade suhetele üleüldiselt, räägib raamatu “Sugar Daddy Diaries: When a Fantasy Became an Obsession” autor Helen Croydon omast kogemusest. “Mul läks aega, enne kui suutsin hakata kingitusi vastu võtma. Alguses tundus see ebamoraalne. Head tüdrukud ei tee ju selliseid asju. Kuid peagi võtsin vastu nii sularaha kui ka kõik puhkused ja reisid. Hakkasin mõtlema: “Kui me teineteisele meeldime ja ta tahab mind hellitada, siis mis selles halba on?“” Pärast kolme aastat kohtinguid erinevate kaaslastega viis üks mees Heleni Pariisi. “Läksime väga peenesse restorani. Naised minu ümber olid keskealised abikaasad, mitte armukesed, ent sellegipoolest olid nende mehed neisse armunud — nad vaatasid oma naisi tõelise kiindumusega,” meenutab ta. “Siis sain kõigest aru. Tahtsin ka olla kellegi austatud ja armastatud partner, kuid olin endast armukese teinud. Väärisin küll nende raha, aga mitte armastust. Mõistsin, et see jätkub seni, kuni eemaldan endalt hinnasildi.”