Lahkumine on liiga tõsine samm, et sellele kergemeelselt läheneda. Tuleks juba varakult läbi mõelda kogu „stsenaarium”. Pärast tuleb ju sellega koos elada… nii nagu ka sinu mehel, olgugi, et sa teda enam ei armasta. Igasugused lahkuminekud peaks toimuma külma peaga ning soovitavalt ka külma südamega. Kuigi see pole just eriti reaalne. Meie, naised, oleme ju ülimalt emotsionaalsed, ning meil on end keeruline vaos hoida.

Seetõttu tuleb hoolega keskenduda, koostada plaan ning sellest enam mitte taganeda. Peab olema otsusekindel — muidu su mees kujutab ette, et üritad temaga lihtsalt hingelist vestlust pidada, ning ta võib kõik tagasi saada, kui lubab end parandada.

Lahku lahkudes

On tähtis, et sa mõtleksid hoolega läbi, enne kui teatavaks teed oma lahkumise soovi. See on liiga tähtis otsus ning seda ei tohiks muuta. See peab olema teadvustatud, mitte aga tehtud emotsioonide ajel. On mõttetu ähvardada lahkuminekuga, kui tegelikult pole seda kavas teha. Vastasel korral ei võta mees sind enam tõsiselt.

SMS on kehv abiline

Mõtle oma stsenaarium detailideni läbi. Kusjuures see sõltub paljudest argumentidest. Kas te kohtute alles või elate koos? Kas teil on ühised lapsed? Sel juhul on lahkumine kõige valulikum ja kauakestvam. Millised te mõlemad psüühilises ja emotsionaalses plaanis olete? Kas teil on jagada materiaalseid väärtusi? Ja — kõige tähtsam — mida sa tahad selle lahkumisega saavutada? Kas soovid jätkata erinevatel põhjustel suhtlemist või ei taha sa seda inimest mitte mingi hinna eest enam näha?

Kui teil oli üksnes kohtamiste periood, siis ehk kavatsed lahkuda „silmast silma nägemata“ — sõnumi või e-kirja abil või siis lihtsalt kadudes vaateväljalt. Ära sellele ahvatlusele alla anna. Loomulikult on seda silma vaatamata palju lihtsam teha, ometi on seletus siiski oluline. See on austus inimese vastu, kellega oled veetnud hulga meeldivaid hetki ning kelle jaoks võib sinu soov lahkuda osutuda täiesti ootamatuks. Seetõttu tuleb talitada nii, et ei kannataks tema väärikus. Kujuta ette oma tundeid, kui saaksid samasuguse teate.

Ebameeldiva uudise lahkuminekust peab mees kuulma isiklikult sinu suust ja tingimata esimesena. Seda ei tohi ta kuulda sinu sõprade käest, kellega oled kindlasti nõu pidanud. Austa tema tundeid! Sinu partner on kindlasti ära teeninud avameelse nelja silma vestluse.

On muidugi olemas variant lihtsalt ära kaduda — vahetada telefoninumber, jätta helistamisele vastamata, sõita mingiks ajaks ära … Küllap ta ise taipab, et oled otsustanud lahku minna. Seda võib tõesti teha, kui teie suhted piirdusid vaid ühekordse kinos käiguga. Kui aga jutt käib tõelisest romaanist, siis leia endas julgust selgitada talle olukorda.

Vali aeg ja koht

Ära korralda lahkumist enne mingit tähtsat sündmust mehe elus. Otsusta, milline hetk on selleks sobilik. Ära kindlasti vali jutuajamiseks teie jaoks olulisi kohti — lemmikpinki, armastatud kohvikut jms. Seega — mitte midagi sellist, mis võiks tekitada meeldivaid mälestusi ja kahandada sinu otsust. Võib kohtuda, õhtustada ning seejärel asuda ettevaatlikult teema juurde.

Kui te olete alles kohtamiste faasis ja sa ei tunne teda eriti hästi, ega tea, kuidas ta ekstreemolukordades võib käituda, siis on parem kohtuda rahvarohkes paigas. Reaktsioon lahkumisele võib olla erinev, sealhulgas ka agressiivne.

Säilita oma nägu

Räägi siiralt. Vale — eriti sellistel hetkedel — paistab kohe silma. Ära mõtle välja spetsiaalselt ilusat lugu sellest, miks oled otsustanud suhted katkestada. Ole lihtsalt aus ja räägi, mida tunned. Ent mõtle partnerile. Kui lahkud tema juurest, sest ta on voodis „nõrguke”, siis oskad sa arvatavasti tuua välja teisi põhjusi …

Peamine, et teie hästi alanud vestlus ei muutuks inetuks arveteõiendamiseks. Räägi parem oma tunnetest, täitumatutest unistustest … Mitte aga tema puudustest, koletust iseloomust ja hulludest sugulastest.

Isegi siis, kui oled temas hirmsasti pettunud ja tahaksid ükshaaval loendada kõik asjaolud, mis on sul kopsu üle maksa ajanud, usu, kui annad järele hetke puhangule, muutub kogu vestlus kohemaid suhete klaarimiseks, mitte aga ilusaks lahkumiseks. Tema mällu jääd sa niiviisi hüsteerikuna ja neurasteenikuna ning ta ei saa aru, miks ta sellisega üldse koos oli.

Pealegi jääb tähtsas kõneluses tavaliselt meelde just viimane fraas. Olgu see siis: „Kallis, mul oli sinuga väga hea …” Mitte aga: „Oled kogu mu elu ära rikkunud, vihkan sind, lurjus!”

Ära kasuta stampväljendeid: „Jääme sõpradeks” või „Sa oled tore kutt”. Selliseid ütlemisi ei võta mehed tõsiselt. Nad on neid liiga palju filmides kuulnud. Meeste arvates „normaalsed inimesed selliselt ei räägi”.

Ja ära pelga tänada. Isegi kui oled mehe pärast kannatanud. Ütle talle aitäh selle eest, et teil oli koos ka toredaid hetki. Tänulikkus on kaunis tunne, mis võimaldab teil teineteisest ilma skandaalita lahkuda. Kui ta aga on siiski häält tõstnud ja asunud tõestama, et sul pole õigus, siis tea, et see on jõuetusest ja solvatud eneseuhkusest.

Ära anna talle tagasi kingitusi, seda enam veel demonstratiivselt. Ta kinkis need sinule, mitte ei andnud rendile teie suhete ajaks.

Kui aga nii väga tahaks hingelt kõik välja öelda ja skandaali korraldada, siis tee nii. Ent ainult üksinduses, kasvõi oma kaisukarule. Soovi korral võid ju teda lüüagi, et emotsioonidest vabaneda. Reaalse mehe jaoks jää aga ikkagi tõeliseks naiseks.

Kui siis kõnelus on toimunud, kõik punktid kohale asetatud, saab su mees aru, et tagasiteed ei ole. Ürita mingi aeg teda vältida. Pane pildid kaugemale, kustuta sõnumid telefonist …

Psühholoogid kinnitavad, et praktiliselt igasugune lahkumine „kustutatakse mälust” umbes kuue kuuga. Anna endale need kuus kuud! Mõne aja pärast on võimalik uuesti suhelda ning isegi aidata teineteist — seda juhtub sageli tänapäeva peredes. Ent vaid juhul, kui sa „lahkusid väärikalt ja kaunilt”.

Hea idee

Kui sa kardad jutuajamist lahkuminekust, ent seejuures oled raudselt otsustanud minna, siis ole pidevalt hüsteeriline ja rahulolematu, ning sa saavutad väga kiiresti selle, et sinu mees jätab sind esimesena maha …

Allikas: SamaJa