Näiteks võib sul olla ülimadal enesehinnang. See on üpris loogiline, sest madala enesehinnanguga inimesed mõtlevad, et nad ei ole kunagi piisavad ja miks peakski keegi tahtma nendega koos olla? Kuid oma kallimale nad nendest probleemidest ei räägi, lihtsam on ju süüdistada teist inimest, kui vaadata endale otsa.

Samuti võib põhjus olla selles, et sa ei ole oma suhtes üldse rahul. Raske on seda tunnistada, kui näiliselt peaks kõik korras olema ja ka teised inimesed kiidavad, et küll sul on tore elukaaslane. Aga selle asemel, et teise inimese telefonis salaja piiluda, tuleks hoopis nendest probleemidest omavahel rääkida. Ega need iseenesest ei lahene ja kui partneril polegi tegelikult sinu eest midagi varjata, kasvatad sa niisama enda sees frustratsiooni.

Kõige levinum põhjus, miks keegi peaks teise inimese isiklikes asjades sorima, on muidugi usaldamatus ja arvamus, et sind petetakse. Ehkki mõnel halval juhul võibki olla, et elukaaslane petab sind, siis see ikkagi ei ole põhjus tema isiklikes asjades nuhkimiseks. Mis siis, kui ta ei peta? Ja kui petabki, tuleb see varem või hiljem nagunii välja.

Kui tegemist on naisega, kes oma mehe telefonis uurimas käib, võib see viidata ka meeletule tähelepanuvajadusele. Kõlab halvasti, aga see võib päriselt ka olla üks põhjustest. Kui mees ei pööra naisele piisavalt tähelepanu, hakkab enamik naisi kohe mõtlema, et mehel on keegi teine. Ja siis on kohe vaja välja uurida. Kuid tegelikult oleks mõistlikum mehele märku anda, et sa tahaksid tema tähelepanu, sest selle puudumine paneb sind halvasti ja õnnetuna tundma.

Allikas: BrightSide