1. Sa ei hinda seda, mis sul on, kuni see on läinud

Oleme justkui kodeeritud mõtlema, et “maailmas on veel teisigi mehi/naisi” ja seda süvendavad veelgi rohkem kohtinguäpid nagu Tinder, mis muudab uute suhete loomise imelihtsaks. Uus armsam on ju kõigest nurga taga ja äkki on muru rohelisem just temaga. Me ei mõista, et häid inimesi — neid, kes on hoolivad, targad, emotsionaalselt intelligentsed ja võimelised suhtest hoolima — on tegelikult väga vähe. Need on inimesed, keda peaksid hoidma, sest muidu jääd heast asjast lihtsalt ilma.

2. Tekitad meelega teistes inimestes ebakindlust

Need on need tüüpilised mängud, mida kipume suhete alguses mängima — kes hoolib vähem, see võidab. See võib suhte alguses okei olla, aga kui olete juba mitu korda väljas käinud, mõjub selline suhtumine suhtele toksiliselt. Üks põhilisi inimvajadusi on soov olla teiste poolt aktsepteeritud ja kui seda ei tee inimene, kellelt sa seda kõige rohkem ootad, asutakse seda otsima mujalt.

3. Sa ei oska end teise inimese kingadesse panna

Toksilise inimese arust on tema alati ohver. Kui suhtes leiab aset tüli, on just nemad ohvriks ja teine inimene agressor. Maailm on n-ö must ja valge. Nad ei oska näha maailma teise inimeste silmade läbi ega ka seda, kuidas nemad tülis süüdi võiksid olla.

4. Sa ei mõista, kui kiiresti elu võib muutuda

Kui oled noor ja elu on veel lill, on lihtne mõelda, et nii jääbki nüüd olema, aga tegelikult võib kõik hetkega muutuda. Inimesed jäävad haigeks, satuvad õnnetustesse või kaotavad töö. Täpselt nii nagu elus on häid aegu, on ka aegu, kui kõik tundub kohutavalt raske. Seetõttu võid ka alati mõelda, et su suhe peakski alati olema täis õnne ja rõõmu ega mõista, et ka suhtes võib tulla ette takistusi ja võimalik, et pead teist inimest keerulises olukorras toetama. Teiste sõnadega, olema olemas nii heas kui ka halvas.

5. Sa oled kibestunud

Me kõik oleme selliseid suhteid näinud, kus üks pool on kogu aeg närviline ja näägutab teise inimese kallal. Ta nähvab täiesti suvalisel hetkel ja tekitab kõigis teistes inimestes ebamugavust. Nii juhtub, kui arvad, et kõik asjad peavad olema võrdsed ja kibestud, kui mõtled, et sina annad oma kallimale rohkem kui tema sulle. Viis, kuidas seda lahendada, on lasta asjadel minna. Kui teie suhtes on suured probleemid, lahendage neid koos. Pea meeles, et te mõlemad väärite õnnelikku elu ja see, kui sina kogu aeg näägutad, ei muuda teid kohe kindlasti rõõmsamaks.

6. Sa ei mõista, kui palju väikesed žestid loevad

Suurema osa inimeste jaoks tähendavad väikesed armsad žestid palju rohkem, kui suured armuavaldused. Need pisikesed asjad tuletavad sulle igapäevaselt meelde, kui väga sinu partner sinust hoolib. Tegemist võib olla kasvõi nii lihtsa asjaga nagu armas sõnumike keset rasket tööpäeva.

7. Lased oma suurel egol suhet mõjutada

Sa ei ole valmis probleeme lahendama, sest ei taha tunnistada, et vahel ei ole ka sina ideaalne. Mingil põhjusel sa lihtsalt ei saa aru, et igal inimesel on vigu ega oska ka vabandada.

8. Eeldad, et ka teised on ideaalsed

Lisaks ei mõista paljud inimesed, et ka nende partnerid teevad vigu ja eeldavad, et nende suhe on alati tore ega vaja palju tööd. Igal inimesel on head ja halvad küljed ning ära eelda, et keegi saabki olla täpipealt selline nagu sina tahad.

9. Sa ei hinda oma partneri tegusid

Selle asemel, et mõista, kui palju sinu armsam suhtesse panustab või kui suuremeelne ta on, mõtled, et nii ju peakski olema. Sa ei täna teda kunagi väikeste žestide eest ja ei pööra neile isegi tähelepanu. Selle põhjuseks võib olla, et kui su partner on sinu vastu hea, tunnetad, et äkki sina pole tema jaoks piisavalt hea. Näed suhet kui võistlust kahe inimese vahel, mitte partnerlust ning muretsed, et sina polegi suhte parim osapool.

Allikas: Thought Catalog