Reaalsuses pole neid inimesi sugugi vähe, kes alles „seda õiget” otsivad ehk täpsemalt öeldes on see hulk üsna aukartustäratav. Jämedalt võttes saab sellised inimesed lüüa kahte lehte: ühed, kes on üksiku inimese elu teadlikult valinud ja sellega päris rahul, ning teised, kelle jaoks üksi elamine on pealesunnitud ning loodetavasti mööduv nähtus. Suurem osa meist ihkab siiski enda kõrvale teist inimest, kellega kasvõi pimedatel talveõhtutel teed juua ja maailma asju paika panna.

Moodustad ehk sinagi ühe osa üksikute armeest? Loodetavasti oled oma eluga rahul ja ei ela pidevas ooteseisundis — suutmata hinge valitseva igatsuse tõttu õieti mitte millessegi süveneda. Tegelikult pole mõtet kulutada oma elu mingile ebamäärasele ootusele, targem on seni aega millegi mõistlikuga sisustada, kuni “see õige” ükskord lagedale ilmub. Kui muidugi ilmub.

Esimene ja peamine nõuanne kõikidele üksikutele: ära isoleeri ennast muust maailmast ja teistest inimestest. Üksindusest lahti murdmine ei saa küll lihtne olema, eriti kui omaette olemise periood pikale on veninud. Samas on enam kui kindel, et mida üksikum ja õnnetum sa oled, seda raskem on end sundida kellegagi kohtuma. Lihtsalt niisama ukse taha kella laskma ükski “õige” tavaliselt ei satu.

Üksioleku plussid ja miinused

Üksi olemisel ja üksi elamisel on nii häid kui halbu külgi.

  • Sa ei pea kunagi vannitoa järjekorras seisma, aga samas pole sul ka kedagi, kes voodit aitaks üles soojendada.

  • Sa tead ise, kuidas sa oma hambapastatuubi pigistad või rullid, aga mõnikord pead hambaid vaid veega pesema, kuna keegi ei tuletanud sulle meelde, et sa uue hambapasta ostaksid.

  • Sa pääsed tüütust ämmast, kes oma nina igale poole topib, kuid samas jääd ilma ka tänuväärsest negatiivsest kangelasest, kellest sõpradele lõbusaid lugusid pajatada.

  • Sul on vähem musti nõusid, aga kindlasti rohkem igasugu kiirtoidu karbikesi või tühju pizzakarpe.

  • Sul võiks olla mitu äratuskella, kuna sa ei saa jääda lootma hetkele, mil näiteks lapsenutt sind äratab.

  • Üks olulisemaid üksikute eeliseid on, et nad saavad tööle pühendada nii palju aega, kui nad seda tahavad või vajalikuks peavad. Kui töö meeldib ja perekond pole takistuseks, on paljudel võimalus täielikult karjäärile keskenduda. Mõnikord võidakse seda ka sinu kahjuks ära kasutada — näiteks kui töö juures kiiremad ajad juhtuvad olema, siis pannakse suure tõenäosusega ületunde tegema need, kel pere ja lapsed puuduvad.