Ma ei taha lahutust, aga ma ei tunne vähimatki seksuaalset tõmmet abikaasa suhtes. On üks teine mees, kellest ma unistan ja ma tean, et on vaid aja küsimus, mil mul avaneb võimalus fantaasia teostada. Ma ei taha abikaasale haiget teha, aga tahan tunda, et olen jälle ihaldusväärne. Kas ma peaksin tegema kõrvalhüppe?

Vastus:
Võibolla on probleem selles, et te lahterdate armastuse ja seksi erinevatesse lahtritesse. Võibolla peaks lahendus olema hoopis suurem intiimsus abielus, mitte abieluväline suhe. Püüdke abikaasaga kontakti saavutada, ärge tõugake teda eemale. Võimalik, et te pagete millegi muu eest.

Kas abielu on teie tülpimuse põhjus? Võibolla puudub teie elul eesmärk ja te süüdistate selles abielu? Võibolla te otsite seksi, et tuua oma ellu vürtsi ja saada üle masendusest?

Tülpimus on sageli isiksuse arengu vaegusest tingitud masenduse sümptom. Kas te esitate endale üleskutseid teistel elualadel, näiteks tööl ja sõprussuhetes? Võimalik, et te topite põnevusjanu vaid ühte patta ja väldite elevust teistel elualadel. Samas ei ole välistatud, et te tunnete tugevat vajadust olla abikaasa poolt armastatud. Kui nii, siis peate seda abikaasale ütlema.

Unistamine teisest mehest kulutab energiat, mille te võiksite suunata abikaasale. Ja pealegi ei vii see kuhugi. Alustage sellest, et räägite abikaasale oma vajadustest ja öelge talle, et vajate abiellu rohkem põnevust. Olge valmis arutama ka seksi. Mõelge sellele, mis on olemas sellel mehel, kellest te unistate.

Miks te tahate olla vahekorras selle mehega? Kas te usute, et siis teid armastatakse ja hoitakse? Kas ta sümboliseerib midagi, mis teie abielust puudub? Kasutage analüüsi tulemusi oma abielu elavdamiseks.

Te armastate abikaasat ja peate teda heaks isaks. Võibolla te hoiate seksuaalsuse armastusest lahus. See võib juhtuda, kui vanemad ei täitnud teie lapsepõlves teie vajadust armastuse ja helluse järele. Sellisel juhul on täiskasvanul tunne, et ühest suhtest mõlemat ei saa. Te ütlete, et tahate tunda end jälle ihaldusväärsena, aga tegelikult olete eemalduv pool hoopis teie. See, et abikaasa tundub teie jaoks niivõrd vähe kütkestav, on juba iseenesest kahtlane. Fantaseerimine on põgenemine reaalsuse eest... Kui teie vajadusi lapsena ei rahuldatud, on võimalik, et te kannate üle need suhted abielule. Olge suhetes abikaasaga avatud ja rääkige oma tunnetest. Vajadusel pöörduge psühholoogi poole. Kui abikaasa ei reageeri teie vajadustele, minge pereteraapiasse.

See on teie teine abielu. Võibolla oli esimene abielu põnev, aga vägivaldne ja te tunnete, et teises abielus on kogu selle draamata igav. Igatahes on teie hinges toimumas midagi sügavat. Selgitage välja, mis see on, enne kui unistustest saab luupainaja.

Loe ka artiklit Teise abielu probleemid