1. Jää endale kindlaks

Hoia alles oma iseloomu, oma unistusi ja oma kirge. Sest isegi kui sa oled kellegagi koos, siis armus ta just selisesse sinusse nagu sa seda tegelikult ka oled. Jah, loomulikult, nüüd arvestad sa kindlasti temaga rohkem kui varem, kuid see ei tähenda, et sa tühjaks seinaks muutuma peaksid.

2. Seks on oluline

Ära eelda, et hingetuks võttev pöörane seks ka viiendal abieluaastal aset leiab. Jah, seda tuleb ette, kuid kindlasti ei veeda te samamoodi tervet oma nädalavahetust voodis nagu suhte esimestel aastatel. Oluline on see, et seks oleks teie kahe jaoks midagi hingelist ja ülimalt intiimset. Aeg, mil pühendute ainult teineteisele ja oma armastust jagate.

3. Täna!

Kahjuks on tänapäevamaailm muutunud selliseks, kus armastusavaldusi kui midagi nohiklikku vaadatakse. Seega ei julgegi paljud meie hulgast oma kallimale silma vaadata ja teda kõige eest tänada. Tänada just selle eest, kui palju armastust suhe annab ja kuidas koos kõik parem tundub. See on ilus asi, mida kindlasti unustada ei tohiks.

4. Kompromiss

Aja jooksul õpid sa oma partnerit sügavamalt tundma. Ilmselt leiad temas ka mingeid omadusi ja arvamusi, mis sinu jaoks just kõige aktsepteeritavamad ei ole. Sel juhul ei tohi oma kallist kaasat kohe hakata maha tegema — kindlasti leiab ka tema sinus midagi negatiivset. Mõista, et see on loomulik. Sel juhul peate te koos lihtsalt kompromissini jõudma.

5. Tea, mis sinu jaoks tegelikult tähtis on

Suurimad tülid tekivad erinevatest vajadustest — vahet ei ole, kas teemaks on raha või seks. Näiteks kui üks tahab lapsi ja teine neid vihkab, siis on ilmselge, et tekib probleem. Suuri tülisid saab vältida, kui algusest peale aus olla. Pea seda meeles!

6. Mõista, et tülisid tuleb ette

Ka abielus või lihtsalt pikaajalises suhtes inimesed tülitsevad. See on täiesti normaalne ja seda ei peaks kartma. Pigem võivad väikesed kraaklemised teie suhtesse värskust tuua. Ära lihtsalt kaota pead ja katsu ka oma partneri mõistust sel ajal selgena hoida.

7. Vaata helgemat poolt (oma partneri!)

Õnnelikus suhtes inimesed oskavad oma kaaslases head näha. Nii lihtne see ongi! Ei ole vaja keskenduda sellele, mis närvi ajab. Pigem näe inimese head külge ja rõhuta seda, mis sind õnnelikuks teeb.

8. Ole enda vastu aus

Kui sulle midagi ei meeldi, siis ei ole vaja hakata endale illusioone looma ja ette kujutama, et tegelikult on kõik hästi. See maksab pikemas perspektiivis kätte, sest kõik probleemid hakkavad üksteise otsa kogunema — lumepall aina veereb mäest alla ja muutub suuremaks, seni kuni ta ükskord vastu puud põrkab ja plahvatab. Ole aus ja räägi oma kaaslasega.

9. Sa pead tööd tegema!

Sa oled ilmselt seda varem küll kuulnud, aga hea ja püsiv suhe nõuab tööd. Mõlemalt poolelt! Kui üks panustab ja teine mitte, siis on see kõik hukule määratud. Nii nagu ei saa sõita autoga, mille ühel pooled rattad ringi ei käi, nii ei saa ka üks inimene suhet tervena hoida. Te mõlemad peate tööd tegema.

Allikas: Women’s Health Magazine