7000 ema seas läbi viidud uuring leidis, et keskmiselt on nende naiste stressitase 8.5 punkti kümnest ning 43% emadest tunnistas, et selles on suuresti süüdi just nende abikaasad, mitte lapsed.

Paljud emad tunnistasid, et võtavad oma abikaasasid kui "suuri lapsi", mitte võrdseid partnereid ning nad ei näe, et nad on laste isaga lapsi kasvatades kui üks tiim. Kolm neljandikku naistest tunnistasid, et tunnevad, et suurem osa lapsevanemaks olemisest ja kodutöödest on nende õlgadel ning neil pole päevas piisavalt aega, et kõigi ülesannetega toime tulla.

Iga naine viiest avaldas ka, et neis tekitab igapäevaselt stressi fakt, et nad ei tunne, et nende abikaasad toetavad või aitavad neid piisavalt.

Terapeut Hal Runkeli sõnul ei ole siinkohal süüdi aga mehed, vaid hoopis abielu, sest tema sõnul on ka head abielud loomult stressirikkad. Ta usub, et abielu on raskemgi kui lapsevanemaks olemine ja nende kahe ühendamine toobki naiste ellu palju stressi.

Samal ajal näitas 1500 isa seas läbi viidud uuring, et nad panustavad oma laste kasvatamisesse rohkem aega kui kunagi varem, aga neid ei tunnustata selle eest piisavalt. Kaks kolmandikku neist ütlesid, et soovivad, et nende kaasad neid rohkem kiidaksid, näiteks ütleksid aeg-ajalt kasvõi kaks lihtsat sõna: "Hea töö!"

Seega, proovime ehk vahelduseks mõlemad teineteisest hoolida ja aidata?