Nimelt tõestas Austraalias, Queenslandi ülikoolis läbi viidud uuring, et õnnelikus suhtes olevad paarid kaalusid keskmiselt 5.8kg inimese kohta rohkem, kui nende vallalised sõbrad. Lisaks selgus uuringust, mille jaoks analüüsiti 10 aasta jooksul kogutud infot üle 15 tuhande inimese kohta, et suhtes inimesed võtsid aastas keskmiselt 1.8 kg juurde.

Eks see ole tõsi, et kui oled kellegagi mõnda aega juba koos olnud, pole sul justkui nii palju põhjuseid enam jõusaali minekuks, sest sul ju juba on keegi, kellega linade vahel vallatleda ja kodus üheskoos teleka ees hea toidu nautimine kõlab vahel palju paremini kui trennisaalis higistamine või pikk jalutuskäik. Ja enne, kui tähelegi paned, oled kümme kilo nagu niuhti juurde võtnud.

Selles pole midagi piinlikku. Sa leiad armastuse, aga samal ajal kaotad ka motivatsiooni, miks heas vormis püsida.

Uuringust selgus ka, et võrreldes vallalistega, kipuvad suhtes inimestel siiski olema tervislikumad harjumused ja nad ka suitsetavad vähem, söövad vähem rasvast toitu ning tarbivad rohkem puu- ja köögivilju. Aga sellele vaatamata võtavad nad suhtes juurde ja on suurema tõenäosusega ülekaalulised.

Veel tõestust?

Kui sul on vaja rohkem tõestusi, miks halb figuur oma kallima süüks ajada, siis ka Dallase ülikoolis läbi viidud uuringu käigus jälgiti nelja aasta jooksul 200 värskelt abiellunud paari ja tulemus oli sama.

"Rahulolu võib positiivses võtmes seostada ka kaalutõusuga," väidab uuringu autor Andrea Meltzer. "Inimesed, kes on oma eludega rohkem rahul, võtavad suurema tõenäosusega ka kaalus juurde, aga kui te olete oma abielus õnnetud, siis kaotate tõenäoliselt ka kilosid."

Teiste sõnadega: mida õnnelikum sa oma kallima kõrval oled, seda pontsakamaks muutud. Seega, kui oled suhtes ja sulle vaatab peeglist vastu palju ümarama vormiga inimene kui siis, kui sa veel vallaline olid, ära ole kurb. See tähendab lihtsalt, et oled täna õnnelikum ja need on õnnekilod.