Kuidas siis mehed oma naisi mõjutavad ja kuidas seda kõike vältida?

1. Mees käitub vahel samamoodi nagu laps

Tõsiasi on, et mehed käituvad nagu lapsed kuni nad on umbes 43aastased. Seda ei peegelda mitte ainult nende käitumine teatud asjade suhtes, aga ka see, kuidas nad lastega suhtlevad. "7aastane on 7aastane. Aga 35aastane, kes käitub nagu 7aastane, tekitab palju rohkem stressi, sest nad peaksid olema juba targemad," ütles üks uuringus osalenu.

Sageli kipuvad isad lastega lõbutsema ja selle tagajärjel võtavad lapsed neid pigem nagu sõpra või kedagi, kellega saab kõiki ägedaid ideid ellu viia. Kedagi, kes lubab kõike. Emadega seostatakse aga rohkem lapse kasvamisega seotud probleeme, distsipliini, tervise küsimusi ja haridusalast arengut. Naised järgivad rohkem laste igapäevast rutiini, õpetavad neid ja nõuavad neilt rohkem ning keelavad sagedamini. See tähendab, et ema vaadatakse sageli, kui seda "kurja vanemat". See mõjutab ka nende suhet lastega ja võib lapsevanemate endi vahel konflikte tekitada.

Lahendus:

Parem oleks olla kui ühtne tiim. Kui üks vanem keelab midagi, peaks teine seda otsust toetama. Väga oluline on tegutseda koos ja nõustuda asjades, mis peaksid olema keelatud või lubatud.

Lisaks on väga oluline kohustusi omavahel võrdselt jagada. Laps ei ole võimeline käima ujumistrennis, valima vitamiine ja panema arsti juurde aega, aga ema ja isa saavad aidata. Ja see on koht, kus ka isad saavad aidata ja ema õlult koormat vähendada. Siis saavad ka emad keskenduda vähem vigadele, mis nende lapsed teevad, kõige kontrollimisele ja vahel hoopis kogu perega lastega mängida.

2. Kodused tööd murravad maha

Uuring leidis, et üks ema viiest väidab, et nende abikaasad ei aita neid kodutöödega piisavalt ja see tekitab tohutut stressi. Naised kulutavad rohkem aega kodutöödele, samal ajal, kui nende mehed lõõgastuvad. Naiste kanda ei ole mitte ainult kodu koristamine ja söögitegemine, aga ka arvete maksmine, toidupoes käimine ja eelarve planeerimine. Need tegevused on pere vaatevinklist väga olulised, aga võivad ühe inimese jaoks liiga palju olla.

See pole ju ka kõige kergem ja meeldivam töö. Erinevad kodutööd tekitavad mõlemale poolele rohkem stressi kui kontoritöö, sest seal nad tunnevad, et neid hinnatakse rohkem. Ja kui naine peab kodutööde eest ise hoolt kandma, siis ta stressitase tõuseb veelgi.

Lahendus:

Kõige lihtsam ja loogilisem vastus on, et mees peaks aitama naist kodutöödega. Võrdselt jagatud kohustused on üks väga oluline osa eduka abielu puhul.

Ja mõlemad osapooled peaksid hindama teise pingutusi. Iga töö on väärtuslik, isegi, kui see ei too raha sisse. Kui kodutööd on võrdselt jagatud, saavad need ka kiiremini tehtud ning ülejäänud aja saab teineteisega olemisele kulutada.

3. Naine tunneb end kogu aeg süüdi ja tal ei ole piisavalt vaba aega

Kui võtta nüüd neid mõlemad ülemist punkti arvesse, pole ka ime, et naistel pole piisavalt palju vaba aega. Eriti, kui nad töötavad täiskohaga. Õhtuti, peale tööd, on neil vaja pöörata tähelepanu igale pereliikmele ja teha ära kõik kodutööd. Ja see kõik tekitab stressi, sest kõik asjad ei mahu alati 24 tunni sisse.

Kui midagi aga läheb valesti, tunnevad naised tohutut süüd. Ja ka see tekitab omakorda stressi. "Tunnen, et üritan õppida lapsevanemaks olemise kohta väga palju asju üksinda. Ja see tekitab minus stressi, sest, kui midagi valesti läheb, on see kõik minu süü."

Lahendus:

Selleks, et naine ei peaks vähese vaba aja ja pideva süütunde pärast stressama, võiks mees võtma enda kanda mitte ainult osa kodutöödest ja lapse kasvatamisega seotud tegevustest, aga ka perekonna eest hoolitsemise. Peres on ju kaks täiskasvanud inimest, mitte ainult üks ema. Kui abikaasad arutavad omavahel probleeme ja teevad otsuseid ning on mõlemad nende eest ka vastutavad, aitab see paljusid probleeme lahendada.

Pea meeles, et stress võib viia lahutuseni ja mõjuda negatiivselt ka su tervisele. Seetõttu on väga oluline sellest vabaneda.

Kuidas teie peres kohustused jagatud on? Kas ka sina oled pidevalt stressis? Jaga enda kogemust kommentaariumis!

Allikas: Bright Side