Me kõik ihkame tugevat suhet, kus tunneme, et oleme hoitud ja armastatud. Kuid isegi siis, kui meil see olemas on, võtame seda iseenesest mõistetavana. Seepärast on mõistlik vaadata oma suhtele aasta alguses sügavalt otsa ja panna kirja mõned väikesed tegevused ja meeespead, mille abil oma suhe terveks aastaks kindlustada.

Alustuseks- oska olla tema eest tänulik
Kõik need väiksed asjad, mida ta sinu heaks teeb - tuleb sulle tööle järele, haarab poest jäätise või ütleb sulle, et armastab sind. Keegi ei teeks neid asju, kui ta sind ei armastaks.
„See lubadus aitab sul kasvatada tänulikkust oma partneri ja tema tegude eest, mida sa muidu ehk ei märkakski,” sõnab suhteekspert Simone Bose väljaandele Cosmopolitan.com

Rääkige- iga päev vähemalt 30 minutit
Kuigi see tundub asi, mida te nagunii igapäev teete, siis tegelikult mõeldakse siin all pühendunud rääkimist. Nii, et mõlemad osapooled oleksid segamatult teineteisele pühendunud. Samuti tuleks eemale jätta kõik nutiseadmed ja sulgeda ka televiisor.
Olgu see 30 minutit päevas segamatult teie aeg, mil räägite oma päevast, tunnetest ja mõtetest.

Märka, kuidas sa kõneled
Oled sa jälginud kuidas sa oma kaaslasega räägid? Ehk kasutad sa teenimatult palju näägutavat või kamandavat kõneviisi. (Vihje: kui kaaslane on sulle seda korduvalt ette heitnud, siis ilmselt nii on!)
Seega proovi lause- „Jälle sa jätad oma sokid keset tuba vedelema!”, asemel öelda - „Kallis, see käib mulle närvidele, et sa ikka oma sokke kappi ei pane.” Usu, viimase lause peale korjab ta need üles ja paneb kappi ka!

Mida toob teile alanud aasta?
Mida te teha tahaksite? Millised unistused ja plaanid võiks alanud aastal ellu viia, nii koos kui eraldi? "Jagage oma alanud aasta unistusi ja vaadake, kuidas saaksite üksteisel aidata neid unistusi täita," soovitab Bose." Teineteise õnnele ja unistuste täitumisele kaasa elamine on tähtis osa suhtest. Kui sina oled suhtes õnnelik, on õnnelik ka sinu partner!

Pandeemia järgne bucket- list

Olete teinud juba pandeemia järgse bucket- listi? Kes meist ei unistaks hetkest, mil piirid on jälle valla, kohvikud avatud ja meelelahutst leiaks mujalt kui kodust. Küll see aeg ka jõuab- seni aga rääkige läbi kõik need ideed, mida tahaksite siis teoks teha!

Leidke uus kirg
„See ei pea olema midagi suurt ja palju raha nõudvat,” on Bose oma kogemustele tuginedes kindel. Pigem võiks see olla midagi, mis teid mõlemat huvitaks ja arendaks. Näiteks, kui teile mõlemale meeldib tantsida, siis miks mitte end sel aastal mõnele tanstukursusele registreerida? Või ehk leiate mõne võõrkeele, mida koos õppida? „See toob suhtesse värskust ja elevust ning aitab teil leida vahelduseks uue teema, millest rääkida," sõnab Bose.

Jaga
Kommentaarid