1. Tüütu käitumine on märk sellest, et teil on teineteise seltsis mugav olla

Suhte algfaasis käite te mõlemad justkui noateral ning esitlete ennast ainult parimast küljest. Te mõlemad hoidute kõigest, mis võiks teist ärritada — näiteks lõunani magamine või lõunasöögiks kotitäie krõpsude nahka pistmine. Aga mida aeg edasi, seda mugavamaks te mõlemad muutute ning avaldate kallimale endast ka neid külgi, mille üle te kõige uhkemad ei olegi… ja mis partneril närvid seest söövad. Jah, see ei ole ilmselt meeldiv. Aga äkki on lohutav teada, et see on märk sellest, et partner armastab ja usaldab sind, tal on mugav ja hea sinu seltskonnas olla ning ta tunnev ennast täiesti vabalt. Järelikult ei tunne te enam vajadust oma sõnu ja mõtteid pidevalt kontrollida, vaid saate öelda ja teha ka seda, mis on “õige”. Keegi ei jaksa eluaeg oma tõelist olemust peita ning kui sinu partner käib sulle oma käitumisega närvidele, on see tegelikult hea märk.

2. Aga see näitab ka seda, et te ei tunne ennast liiga mugavalt

Suhet ei hukuta tavaliselt konfliktid, vaid hoopis ükskõiksus. Kui oled jõudnud sellisesse punkti, et ükskõik, mida partner ka ei teeks, sind lihtsalt ei huvita enam, on see märk, et see suhe on tegelikult läbi. Muidugi ei tähenda see seda, et kogu aeg peaksid uksed paukuma ja kisa taevani kostma. Aga vaikus võib olla hukutavam kui kõva lärm.

Kui kallim ajab sul närvi mustaks, on see märk, et sa oled ikka veel suhtes kohal, sul on tema vastu tunded ning ükskõiksus ei ole sind vallutanud. Teie suhe elab!

3. Tüdimus annab võimaluse arenguks

Jah, mõnikord käibki ta tegevus sulle lihtsalt närvidele ja mingit sügavamat sisu sealt otsida pole mõtet. See, et ta jääb alati hiljaks, ongi tüütu.

Aga teinekord näitab selline konflikt ära need kohad suhtes, millega tuleb teil mõlemal veel tööd teha. Miks ta jääb hiljaks? On tal äkki liiga palju kohustusi ja sul oleks võimalik teda aidata, et ta ei peaks ennast oimetuks rabelema ja jõuaks edaspidi õigel ajal? Või teda lihtsalt ei huvita su tunded? Miks ei huvita? Nende teemade läbi arutamine võib suhtele hoopis uue suuna anda.

Selle artikli mõte ei ole selles, et peaksite kõik erimeelsused oma suhtest elimineerima. Võta seda, et mõned ta harjumused sulle pinda käivad, hoopis positiivselt — ta tunneb end sinuga hästi, sinul on tema vastu jätkuvalt tunded ning teil on võimalik koos edasi kasvada.