Need on neli ennasthävitavat asja, mida vaimselt vägivaldsetes ja toksilistes suhetes naised endale räägivad.

1. “Kui ma suudan talle näidata, kui väga ma teda armastan, siis ta muutub.”

Sügaval sisimas loodaksime me kõik, et armastusega annaks teda muuta, aga reaalsus paraku on teistsugune. Tegelikult sa hoopis toidad tema sees peituvat nartsissisti.

Ta hoiab sind oma mängude, trikkide ja manipuleerimisega nii hõivatuna, võttes pantvangi kõik su meeled. Ta on su naha all nagu mürgine puuk, imedes sind vaimselt tühjaks. Ja lõpuks ei olegi sinust enam midagi alles.

2. “Tal on lihtsalt praegu rasked ajad. Varsti läheb kõik paremaks.”

Inimesed, kelle elus on parasjagu raskusi, võivad lühikest aega isekalt käituda, aga kui selline muster on tavapärane ja ta on kogu aeg õel, siis sa ju tegelikult tead, et ta ongi selline.

3. “Ta ei ole tema ise. Ta ei käitunud varem kunagi nii.”

Sa ei suuda lihtsalt lasta lahti sellest pildist, mis sa temast algselt enda peas loonud olid, aga tegelikult on ta kogu aeg selline olnud.

Vaata tõele näkku:

  1. Kas teda on kunagi huvitanud, kuidas sina ennast tunned?
  2. Kas ta tunneb muret, kui sa ütled talle, et sulle tegi tema öeldu haiget?
  3. Kas ta hoolib sinu arvamusest, kui ütled talle, et sind ajab teie suhte juures midagi närvi?
  4. Või kas ta teeb su tundeid maha ja ütleb, et see on kõik lihtsalt su peas kinni?

4. “Ma ei saa teda jätta.”

Mõista, et maha jätmisel ja sellel, et sinul on lihtsalt ta käitumisest kõrini, on vahe sees. Need kaks on tegelikult väga erinevad. Leia endast jõud piirid paika panna. See on raske, kui oled üks neist inimestest, kes ei anna kergesti alla ning jääb teise inimese kõrvale nii heas kui ka halvas, aga sellise mõtlemisega jääd sa ainult sinna suhtesse veel rohkem kinni.

Ära lase sellel suhtel end tappa. Sa ei saa seda suhet päästa. Nartsissistlikku partnerit ei saa armastusega terveks ravida. Ta ei ole ka ise sellest huvitatud ega soovi suhet päästa.

Allikas: YourTango