Dieedid

Vallalised naised söövad, mida tahavad ja millal tahavad. Sa ei pea lähtuma kellegi teise isudest ja võid oma külmkapi täita toiduga, mis sulle maitseb. Kui sööd korraliku lõuna ja tahad hommikuks süüa ainult šokolaadi ja õhtusöögiks hommikusöögihelbeid enne ja pärast seda, kui kodust väljud, on see sinu asi. Sul pole elukaaslast, kes pidevalt nõuaks, et valmistaksid karrit ja ahjukartuleid kahele.

Kui otsustad süüa kõike, mis vähegi ahvatleb, riskid muidugi ülekilode kuhjumisega. Kui pluss-suuruses kaunitari staatus sind ei häiri, pole see loomulikult probleem, kuid mõtle sellegipoolest eelkõige oma tervise peale. Liigne kõhnumine pole samuti hea, kuna see toob kortsud rohkemesile.

Siinkohal tasub meelde tuletada üht põhitõde: dieedid, olgu tegu siis kapsadieedi või oma mõtteviisi muutmisega, on igavad ja nüristavad. Me kõik teame, et iga suutäis kajastub välimuses ja et tervislik oleks süüa päevas viis portsjonit puu- ja juurvilju ning et alkohol ja kokakoola on kaloritest pungil. Me kõik teame ka seda, et kui süüa vähem ja teha rohkem trenni, on keha lõpuks vormis. Kõik need teadmised pole just raketiteadus, kuigi dieeditööstus püüab inimestele sellist muljet jätta.

Kui oled dieedil, siis hoia see teadmine endale. Sinu naistuttavad ja geimehed võivad su plaane saboteerida, et tunda vähem süüd enda toitumisharjumuste pärast. Heteromehed peavad su dieeti tüütuks, kuna neid häirib, kui keeldud söömast. Alati leidub võimalusi, kuidas hoida kaloraaž madal. Näiteks kellegagi kokku saades minge õhtusöögi asemel baari ja lõpeta pärast teist klaasi alkoholi joomine (teatud hetkest alates ei märka inimesed, kas sinu klaasis on mullivesi ja laim koos või ilma viinata).

Üks vallaline naistuttav on maksimumkaalus, kus ta tunneb veel ennast õnnelikuna, ja kui kaal sellest punktist tõuseb, veedab ta vaikselt 20 lisaminutit linttrenažööril ning sööb kas lõuna- või õhtusöögiks müslit. Juba nädalaga on ta tagasi sobivas kaalunumbris. Mida keerulisemaks sa dieedi ajad, seda väiksem võimalus on lisakilosid kaotada.

Ostuteraapia

Vallalisena on sul privileeg kulutada raha sellele, mida pead vajalikuks. Riided ja jalanõud on sinu pärusmaa ja sul on õigus liigitada need pakiliste ostude alla. Üks pikantne tõsiasi: aksessuaarid, näiteks stiilne käekott, muudab su teiste naiste ja meeste (geimehed märkavad sinu stiili ja heteromehed sinu kaasasündinud enesekindlust) silmis huvitavaks. Üks hiljuti lahutanud vanemaealine sõbranna ostis alles siis endale uusi riideid, kui olemasolevad lagunesid seljas ära. Seda kõike oma mehe tõttu, kes tekitas naises uusi asju ostes süütunnet. Lõpuks jättis mees mu sõbranna maha. Pärast seda soetas sõbranna uue käekoti usus, et see aitab tal üksinda üritustel käies end seal paremini tunda. Ausalt öeldes näeb tema kott palju parem välja kui too mees.

Kingad on suurepärane leiutis. Sa võid neid kokku osta ja jalas kanda olenemata figuurist ja kaalunumbrist. Seega on nad küllaltki ohutu investeering erinevalt liiga kitsast disainerikleidist, mis niikuinii läheb kohe moest. Kingapaari valimine võib olla samasugune nagu mehe valimine, ainult et ilma emotsionaalse traumata ja minu lahutatud vallalise sõbranna puhul ka odavam. Võid valida igavad, kuid usaldusväärsed jalavarjud, või siis seksika kingapaari, teades, et need on paras jalasurm, kuid näevad vapustavad välja. Pealegi on neil lisaboonus - sa võid neist üle (vähemalt nende sees) kõndida ja nad jäävad sellegipoolest sinuga.

Kui kahtled oma rõivastumisstiilis, siis konsulteeri mõne geimehega. Ma ei unusta mitte kunagi üht vahejuhtumit, kui saabusin oma kõige edukama, veendunud poissmehest sõbra kontorisse, kandes kitsaid valgeid teksapükse, avala dekolteega pluusi ja kõrgeid platvormkingi. Ta vaatas mind pealaest jalatallani üle ja ütles kõva häälega, nii et kõik tähtsad inimesed (poliitikud ja nende lähikondlased) meie ümber kuulsid: „Sa näed nii maitsetu välja, kas sulle endale ei tundu?”

Sain oma õppetunni. Ei pea olema moeori, kuid kanda tasub seda, mis sulle sobib ja milles tunned end mugavalt. Kui sul on lühikesed jalad, siis pikkade paeltega rihmikud ainult rõhutavad su puudust. Kui sul on kalduvus teha pealetükkivate poemüüjate (kelle palk sõltub müügitulemusest) õhutusel rumalaid oste, võta alati turvameheks kaasa oma parim geisõber. Müüjad jätavad su siis rahule ja samal ajal ütleb sõber sulle alati tõtt. Ta julgustab sind võtma ka õigustatud riske.

Ostsin kunagi õhtukleidi, mida mu parim geisõber riiulitel sobrades märkas. Mina istusin samal ajal, sest olin šoppamisest väsinud ning vihane, et olin tulnud kodust välja 10 cm kontsadega. Ma poleks iial uskunud, et võin sellesse kleiti ära mahtuda, kuid mu sõber surus selle mulle jõuga selga. See kleit tekitab siiani tõelist wow-efekti. Kuigi nüüd, kui tahan seda kleiti kanda, peab sõber sättima mu rinnad kleidi sees õigesse kohta.

Vallalise naise puhkus

Vallalisel naisel on elujõu ammutamiseks väga oluline anda endale aeg-ajalt korralikku puhkust, et hoida korras mõistus, keha ja hing. Veel üks õnnistus vallalise naise elus on see, et olles üksik, on sul suurem puhkusefond ja sind ei piira kõiksugused laste koolivaheajad või elukaaslase reisieelistused. Puhkusereis peaks just nimelt olema puhkuse-, mitte kompromissireis, mis paneb su külmast värisema ja kurnab sind. Näiteks ei avasta sa end kunagi Islandil ragbiturniiril, kui tegelikult eelistaksid olla rannas, varbad liivas. Kuna sul on võimalus minna reisima hooajaväliselt (siis, kui koolilapsed on oma kindlas kohas - koolis), ei pea sa maksma liiga kõrget hinda, mis omakorda muudab reisi palju nauditavamaks. Sa ei pea võitlema lärmakate noortega, kes tekitavad laineid ja pritsivad sulle juustesse kloorivett iga kord, kui lähed basseini, kuhu sisse on pissitud.

Üks variant on minna puhkusele koos teiste vallaliste inimestega, kuid vali oma kaaslasi hoolikalt. Alati tasub esitada oma visioon sinu jaoks ideaalsest puhkusest, sel ajal kui see on veel planeerimisjärgus. Kui sõbrad jooksevad pigem mööda muuseume ja monumente, samal ajal kui sinu lemmiktegevus oleks kokteili limpsimine kusagil rannas, on võimalik, et te ei sobi puhkusekaaslasteks. Üks mu vallaline sõbranna saabus Ibizale päikese kätte peesitama, kuid selle asemel seisis ta silmitsi sõpradega, kes olid moondunud narkohulludest ööklubitajateks. Kui oled kõhkleval seisukohal ja sinu eelarve lubab, siis võta omale vähemalt eraldi hotellituba.

Üks vapruse proovikivi vallalise jaoks on üksinda puhkamine. Selleks sobib kõige paremini spaa, kuna seal on ka palju teisi vallalisi. Mul on mitu sõpra, kes lähevad igal õhtul kodust välja ja avastavad, et nad ei suuda suhelda mitte kellegi teisega. Siis külastavad nad spaad ja lasevad seal end hellitada, et saada maailmaga jälle rahujalale ning taastada hingerahu. Samuti on mul sõpru, kes teatavad, et sõidavad ära, kuid tegelikult lähevad kodus talveunerežiimile. Nad lülitavad oma telefonid välja, täidavad külmkapi hea ja paremaga ning riskeerivad liikuda ainult nii kaugele, kui suletekk lubab.

Inimestele, kes lähevad üksinda puhkama, valmistab kõige suuremat peavalu üksi õhtustamine. Spaa restoranis leidub alati vallaliste laudu ja kui aktivistidega kokkupuutumine valmistab sulle muret, siis võta raamat lauda kaasa. Kuigi sa ei pruugi üksinda olles kuigi suhtlusaldis olla, võid meeldivalt üllatuda, kui juhtud kokku mõne toreda meesterahvaga. Üks tuttav leidis spaad külastades sealt endale abikaasa ja mina leidsin samasuguselt puhkuselt omale inimese, kes hakkas minu firma sponsoriks. Kohtusime temaga juhuslikult ühel õhtul spaa köögis veinipudeli taga (me mõlemad nimelt tundsime kasvavat mässumeelsust - mürkidest puhastumine paneb mind alati tahtma end uuesti mürgitada). Meist oleks peaaegu armukesed saanud, kuid lobisedes avastasime, et ta tunneb minu isa parimat sõpra ja ta ise oli ühe minu poolvenna koolisõbra isa … Nojah, nende teadmistega kadus kiirelt igasugune romantilise suhte võimalus.

Imogen Lloyd Webber

VALLALISE NAISE TEEJUHT

Tõlkinud Kadri Kalm

TAMMERRAAMAT

„Vallalise naise teejuhi idee sündis minu enda reaalsete kogemuste ja nende vallaliste naiste lugude põhjal, keda olen eluteel kohanud. Neist noorim on 18 ja vanim 80.

See raamat on vallalisuse tähistamine pärast selliseid menukeid nagu „Bridget Jonesi päevik” ning „Seks ja linn”. Teejuht ei anna näpunäiteid, kuidas leida omale härra Darcy või härra Big, vaid räägib, kuidas olla õnnelik vallalisena.

Minu arvates ilmub õige mees ellu alles siis, kui oled enesekindel ja rahul iseendaga. Kui sellist meest teele ei satu, on siiski väga palju, mida väärtustada.

Vallaline naine ei ole poolik, vaid tervik. Oma raamatus ei maini ma mehi romantilises mõttes enne kui seitsmendas peatükis ja siis ka seoses sellega, kuidas kohtingumaailmas ringi liikudes õnnelikuks jääda. Minu üllatuseks on raamat saavutanud suurt edu terves maailmas.”