Kuidas siis teada saada, kellega tegu on? Tavaliselt seda kohe teada ei saagi ja alguses ikka hoitakse teatud distantsi seni, kuni selgub, kas teil on ühiseid huvisid jne.

Wake Forest'i ülikooli professor Dustin Wood väidab, et see, kuidas inimene teisi näeb, räägib nii mõndagi tema enda kohta. Kui sinu üldmulje teistest on positiivne, siis näitab see, et ka sina ise oled positiivne inimene.

See, kuidas sina teisi näed näitab, kas sa oled õnnelik ja rahulolev ning kui palju sind ennast hinnatakse. Õnnetutel ja rahulolematutel inimestel on teistest sageli negatiivne arvamus. "Lihtne kalduvus näha teisi inimesi halvas valguses viitab sellele, et inimesel endal on suurem kalduvus depressioonile ja teistele isiksusehäiretele," selgitab Wood.

Kui küsida inimese käest teiste kohta arvamust, näitab vastus samuti seda, millises valguses inimene iseennast näeb. Üldiselt kritiseerivad inimesed teiste juures jooni, mis neile endi juures ei meeldi, aga mille olemasolu nad sisimas tunnistavad. Ja tõenäoliselt on tegemist joontega, mis on nende endi loomuses.

Seega võimaldab see küsimus näha läbi, millise inimesega sul tegu on.

Allikas: Kodused Lood