Kui mees oma naist petab, on naise esimene küsimus, et miks ometi? Miks see küll juhtus? Kuigi loomulikult ei saa teadus kunagi leida vastuseid, mis seletaks lahti iga üksiku petmisjuhtumi kõik nüansid, astuti hiljutise uuringuga siiski samm edasi ja saadi teada, mis on peamine põhjus, miks mehed petmisteele üldse astuvad.

Psühhoterapeut M. Gary Neuman, kes on raamatu “The Truth About Cheating” (e.k “Tõde petmise kohta”) autor, töötas üle 200 oma kaasasid petnud mehega ja see, mis lõpuks välja tuli, on üsna üllatav.

48% meestest tõid petmise põhjuseks “emotsionaalse rahuldamatuse”. Neuman selgitab seda nii, et mehed on palju tundlikumad, kui naised tavaliselt arvavad. Nad igatsevad kiitmist ja imetlust ning kui nad seda oma partnerilt piisavalt ei saa, hakkavad nad seda mujalt otsima.

Kõige tavalisem koht, kust mehed siis seda imetlust otsima hakkavad, pole üllatav. Nimelt tunnistasid 40% meestest, et neil tekkis afäär oma kolleegiga. Põhjus on selles, et naiskolleegid kiidavad ja imetlevad neid palju rohkem kui kodus oma naised.

Kõige üllatavam asi, mis sellest uuringust välja tuli, oligi see, et ilul ja külgetõmbel pole petmisega suurt pistmist. Lausa 88% oma naisi petnud meestest tunnistasid, et nad petsid oma kaasat naisega, kes oli vähem atraktiivsem kui nende oma naine.

Nii et naised, kiitke oma mehi rohkem — nad on seda väärt!

Allikas: Business Insider