1. “Ma ei ole oma sõpradele ja sugulastele sinust rääkinud.”

Sa ei ole enam teismeline, et peaksid oma vanemate eest oma kallimat varjama. Sõprade eest ammugi mitte. Vahet pole, kas olete koos olnud kuu või aasta, see solvab su kallimat, kui teda varjad — temale on see märk, et sa häbened teda. Mõtle järele, äkki häbenedki — sel juhul seda suhet küll mõtet jätkata pole.

2. “Mulle ei meeldi su sõber/pereliige.”

Kui tema parim sõber on sinu arvates rumal või tema ema tüütu, siis ära mingil juhul seda välja ütle. Need inimesed on talle väga lähedased ja olulised ning teda haavab, kui sa nende suhtes negatiivse hoiaku võtad. Selle asemel, et kohe oma suhtumine välja kujundada, õpi ta lähedasi paremini tundma — väga tihti selgub, et vaatamata negatiivsele esmamuljele saad sa peagi aru, et tegemist on väga sümpaatse inimesega.

3. “Ma ei taha, et sa oma sõpradega välja lähed.”

See on väga oluline, et lubad oma kallimal sõpradega aega veeta — ja see ei tähenda, et sa soovid talle mõnusat õhtut, ise samal ajal mossitades — see on isegi veel hullem. Hea suhte alus on usaldus ja teisele vabaduse andmine. Ärge kumbki unustage oma sõpru, see hoiab teie suhte tugeva ja tervena. Armukadedus aga hävitab õrnad tunded kiiresti.

4. “Ma arvan, et sa ei peaks riskima.”

Kui su kallimale pakutakse mingit uut huvitavat võimalust, näiteks pikemat komandeeringut välismaal, siis on väga halb, kui sa lihtsalt sellepärast vastuväiteid leidma hakkad, et ei taha, et te mingi aja üksteisest eemal olema peate. Kui sa oled nii egoistlik, siis ole parem üksi, mitte suhtes. Kellegagi koos olemise üks oluline mõte ongi teist motiveerida ja julgustada, aidata teisel kogu oma potentsiaal ellu viia.

5. “Sa võiksid rohkem oma sõbra/venna/kolleegi moodi olla…”

Kindlasti ei tasu öelda oma kallimale, et ta võiks mõne enda omaduse poolt meenutada mingit teist meesterahvast. Tal on enam kui õigus sellise märkuse peale öelda, et kui sulle keegi teine rohkem meeldib, siis ole temaga. Hinda neid omadusi, mis su kallimal on, mitte ära kritiseeri neid, mida tal ei ole.

Allikas: Her Campus