1 Märka, mida head ja ilusat su kallim on sinu heaks teinud. Kui vaja, siis hakka spetsiaalselt neid asju otsima! Seejärel täna teda selle eest, ilma igasuguse tagamõtteta. “Aitäh, et toidu valmis tegid, aga päris nõme, et sa kogu juustu ära kulutasid, nüüd mul pole hommikusöögiks midagi…” ei lähe arvesse! Mida rohkem sa siirast tänamist praktiseerid, seda kiiremini see täiesti automaatseks refleksiks muutub ja lõpuks tekitad sa temas pidevalt hea ja rõõmsa tunde nii, et sa seda ise enam tähelegi ei pane — see aga ongi abielu ja armumise üks saladusi.

2 Iga kord, kui ütled partnerile midagi nipsakat või solvavat, heasta see sellega, et ütled talle viis ilusat ja head asja. Kõige lihtsam on neid häid asju öelda varahommikul: “Tere hommikust, kallis!, töölt koju jõudes: “Mul on nii hea meel, et sa kodus oled!” ja magama minnes: “Head und, armas!” Kindlasti leiad päeva peale kaks toredat asja veel ja siis ongi neutraalne tee edasi pesu pesemise ja nõude kuivatamise arutelu juurde avatud.

3 Tähista tema võite. Kui kallim saab hakkama millegi suure ja uhkega, siis tähista seda nii nagu tegu oleks maailma kõige suurema saavutusega! Näide: ühe mehe abikaasa artikkel avaldati tähtsas meditsiiniajakirjas. Ta printis kinnitusmeili postrisuuruselt välja ja kleepis selle välisuksele, et kogu maailmale näidata, kui uhke ta oma kaasa üle on. See on suurepärane võimalus oma kiindumust väljendada, sest sa mitte ainult ei näita üles uhkust oma kallima vastu, vaid väljendad ka oma piiritut imetlust ja vaimustust — sellel on positiivne mõju teile mõlemale.

4 Palu, et ta teeks sulle teene. See töötab kõige paremini siis, kui sa ei palu midagi lihtsalt ja argist, vaid midagi sellist, kus ta tõepoolest saab näidata oma kõige paremaid külgi ja erakordseid oskusi. “Pese nõud ära, palun!” ei tööta, küll aga “Kuidas sa lahendaksid selle probleemi, mis mul praegu tööl tekkinud on?”

5 Soovi talle head. Siinkohal ei pea me silmas mitte palveid kõige kõrgemate poole, vaid seda, et keskenduksid tema heaolule. Pole tähtis, kas sa oled usklik või mitte, aga hetkeline keskendumine oma kallimale ja talle head soovimine tuleb suuresti kasuks. Mõtle, mida sa talle soovid nii tema tervise, isikliku edu kui teie suhte osas. Temale sellise nurga alt vaatamine aitab sul teievahelist konflikti või lõhet pisut empaatilisema ja kaastundlikuma pilguga vaadata.

Allikas: Daily Mail