Kaasaegne elu aga on keskendunud välistele asjadele, autode, majade ja ilusate esemete omandamisele. Tihtipeale oleme keskendunud produktiivsusele, ägame laenude ja liisingute koorma all. Omavahelised suhted jäävad seejuures madalseisu ning hääbuvad raskuse ja kurnatuse all, vahel jääb aega vaid koos süüa ja magama minna.

Tantra õpetab viis lihtsat igapäevast nippi vallalistele ja paaridele, mis aitavad stressi leevendada ja ellu värskust tuua:

1. Silma vaatamine

Seiske partneriga vaikides vastakuti ja vaadake teineteisele silma. Mõelge oma partnerist häid mõtteid — miks temasse armusid, kui kaunis ta on, mis sind tema juures erutab ja naerma ajab. Meenuta rõõmsaid ühiseid mälestusi, mille üle tänulik oled. Iga päev partneri headele omadustele mõeldes, kasvab austus , mis seob ja hoiab teid ühte. Ära unusta seda ka kiire elutempo juures ja hoidu keskendumast negatiivsele.

Harjutus on lihtne ja ei võta su päevast rohkem, kui viis minutit, kuid tulemused võivad olla märkimisväärsed. See tasakaalustab ja suurendab solidaarsust teineteise vastu. Harmoniseerib ning tugevdab suhet — lisades positiivsust ja rõõmsameelsust igapäeva rutiini. Harjutust tuleks teha korralikult ja regulaarselt.

2. Häälestamine ühele lainele

See on silma vaatamise edasi arenenud versioon. Istuge partneriga ristatud jalgadega silmitsi ning vaadake üksteise vasakusse silma. Sünkroniseerige hingamine nii hästi, kui võimalik. Asetage oma parem käsi partneri südamele ja vasak käsi tema käele, mis hoiab teie südant. Nii olete südame teedpidi ühenduses ning tunnetate partneri südamelööke ja hingamist.

Treeningu ajal ütleb üks partneritest iga kümne ja kahekümne sekundi järel ühe numbri 1-10, hindamaks tähelepanu ja andumuse tugevust. Kui tulemus on üle kaheksa, hoidke seda energiat mõni minut ja seejärel vahetage rollid.

3. Vallalistele

Pole vahet, kas oled vallaline või suhtes, paljud Tantra harjutused on just individuaalsed. Silmavaatamise tehnikat saab praktiseerida ka üksi, kasutades peeglit. Kolm kuni viis minutit päevas omale sügavalt silma vaadates, avaldad omale austust ja tänutunnet.

4. Enese rahuldamine

Ole valmis varuma aega, kannatlikkust ja tähelepanu oma keha tundma õppimiseks. Uurides oma keha, katsetades erinevaid punkte ja temposid, muudab sind tantristlikus paarisuhtes vaid osavamaks. Leides punkti, mis mehe ja naise suguühtes kokku puutuvad, katsu seda õrnalt ja aeglaselt, hoia erutus talutaval tasemel ning ürita nimetatud piirkonda aja jooksul laiendada.

5. Kiida end

Alusta päeva igal hommikul kahe kuni kolme positiivse mõttega iseendast. Selleks sobivad laused stiilis — olen kaunis, olen tubli, saan hakkama, armastan oma keha, olen naljakas, olen julge. Olenevalt olukorrast, keskendu paarile-kolmele mõttele päevas. Kui enesehinnang on madal, kinnita endale — olen kaunis ja tubli, kui ees ootavad keerulised ajad tööl- saan hakkama, kui pinged on suhetes, sisesta endale — olen kirglik ja armastusväärne. Leia enda jaoks olulised teemad ja korda harjutust igal hommikul kaks nädalat järjest. Võta see 1 minut aega kasvõi duši all, hambaid pestes, autoga tööle sõites või iga kord peeglisse vaadates. Ole keskendunud ja siiras, ütle neid mõtteid kõva hääle ja uhkusega. Tantras peetakse kõiki kauniteks just sellisena nagu nad on. See harjutus aitab sul ennast austama ja armastama hakata.


Tantra õpetab paaridele ja vallalistele sügavat sidet iseenda ja teistega sinu ümber. Erinevad tegevused vabastavad sind mineviku koormast, egoga seotud valemõtetest ning aitavad avastada tõelise naiselikkuse ja mehelikkuse sinu sees. Võimalusi on mitmeid, mida proovida- rituaalid, loengud, mediteerimine, jooga, tantramassaaz ja veel palju muud.

Kui vajad julgustust või sooviksid saada praktilisi näpunäiteid professioonalidelt- külasta juba 11.- 13.juulini toimuvat Rahvusvahelist Tantrafestivali. Lisainfo: www.tantrafestival.ee või tantra- ja joogakooli Bhairava Yoga, kus toimub iga nädal midagi põnevat. Vaata ürituste kalendrit SIIT!