Miks peakski oma uue toreda suhtega riskima, veetes aega oma lemmikust eemal või temaga vaieldes?

Kuigi eelmainitu katsetamine võib olla veidi närvesööv, tuleb omavahelise tugevama sideme loomiseks vahel veidi riskida.
“Teatud julgete sammude astumine hoiab ära selle, et suhte areng jääb mingisse punkti pidama, ning võimaldab teil üksteisele ka oma tõelist palet näidata,” ütleb suhtenõustaja Jennifer Oikle. “Sel moel sepistad oluliselt tugevama suhte ja hoiad positiivset pinget.” Ta toob välja viis n-ö julgustükki, mis end hiljem mitmekordselt ära tasuvad.

JULGE SAMM NR 1

Helista talle vähem

Naise jaoks pole probleem mitmeid kordi päevas sõbrannadele helistada ja tühjast-tähjast lobiseda. Olgu selleks siis uudis allahindlusest kingapoes või emalt saadud erakordselt vanamoodsa suhtenõuande analüüsimine. Kui sulle mõni mees väga meeldib, võib tekkida kiusatus oma väikseid päevasündmusi pidevalt ka temaga jagada. See on aga just see koht, kus oleks tark pisut tagasi tõmbuda.

Loe jaanuarikuu Cosmost:
Kuum kiisu Nicole
.

• Sinu särisev
suhe 2010
.

Lõhu
oma
seksirutiin
.

• Soeng, mis aitab sul
karjääri
teha.

95 hämmastavat fakti meestest
.
“Infovahetus lähendab sõbrannasid. Paradoksaalsel kombel mõjub see meesterahvaste puhul aga hoopis vastupidiselt, peletades nad eemale,” teatab raamatu “What Smart Couples Know” autor, psühhoterapeut Patricia Covalt. Mehed kasutavad telefoni vaid informatsiooni edastamiseks. Kui helistad juba kolmandat korda päevas, et “niisama tere öelda”, ja alustad vahepeal juhtunu detailset kirjeldamist (sest sinu jaoks on elu jagamine ju suhte alus), võib tema jõuda järeldusele, et oled nõudlik ja tüütu — asi on lihtsalt sugudevahelises erinevuses.

“Naisi teeb ärevaks, kui mehed neile ei helista, ja neil tekib vajadus järele uurida, kas suhtega on kõik ikka endiselt korras,” ütleb Covalt. Katsu kiusatusele vastu panna ja sa näed, et kui kuti telefon ei helise, hakkab ta ise mõtlema, millega sa võiksid küll tegeleda. Kui ta peab tšekkimiseks ise helistama, on ta rohkem põnevil, vestlusest huvitatud ja teie kahe side tugevneb.

JULGE SAMM NR 2

Ära nõustu kõigega, mida ta ütleb

Iseenesest mõista ei tähenda see, et peaksid absoluutselt igale asjale, mida ta ütleb, risti vastupidist väitma. See ei näita su julgust, vaid oleksid lihtsalt tüütu. Tee seda siis, kui sinu mõtted mõne olulise teema puhul tõesti erinevad. Oma arvamuse julge väljaütlemine on terve suhte loomisel väga oluline. Sellistes olukordades võib sul tekkida kahtlusi, kas teie liit on ikka määratud püsima, kui te kõiges ühel lainel pole. Tegelikult on asi vastupidi. Julgus meest oma eriarvamusest teavitada näitab talle, et sa pole lükata-tõmmata, see aga mõjub intrigeerivalt.

“Mehed leiavad üksteisega hea kontakti aasimise teel ja nii meeldivad neile ka väljakutseid esitavad naised,” ütleb Oikle. Vaata aga ette, et sa teda vaidluses ei halvustaks, öeldes midagi sellist: “Ainult idioodid arvavad nii!” Kui päevakorda kerkib teema, milles sa temaga ühel nõul pole, selgita talle oma vaatenurka ja seda, miks sa just nii arvad. Siis lase ka temal oma mõtted lahti seletada. See mitte ainult ei mõju ergastavalt, vaid aitab teil ka üksteist sügavamalt tundma õppida.

JULGE SAMM NR 3

Tee plaane, mis teda ei puuduta

Te armastate üksteist ja seega leiate, et peaksite võimalikult palju aega koos veetma. Teoorias kõlab see hästi, kuid tegelikkuses võib see teie liitu hoopis mõrasid lüüa.

“Kui te kogu aeg ninapidi koos olete, pole teil lõpuks omavahel millestki rääkida ja suhe muutub igavaks,” ütleb Oikle. “Psühholoogias on isegi vastav teooria — nn kodunemine –, see tähendab, et liigne partneriga kohanemine viib selleni, et tema nägemine ei kutsu enam esile rõõmustavat reaktsiooni.”

cosmo_jaan_10
Teooriaid kõrvale jättes on teada, et meestele meeldivad rohkem naised, kellel on oma elu. “Kui mees tunneb, et naise elu keerleb ainult tema ümber ja muud huvitavat seal ei toimugi, survestab see teda nii, et ta võib partnerist distantseeruda,” ütleb raamatu “The Authentic Heart” autor, psühhoterapeut John Amodeo. Naised, kellel on omad käigud, sõbrad ja hobid, on oluliselt huvitavamad ja intrigeerivamad, see aga süvendab kirge.

“Tee mõned korrad nädalas plaane, mis su meest kohe üldse ei puuduta. Ja ära kutsu teda isegi viisakusest kaasa,” soovitab psühholoog Barbara Cox. “Vastasel juhul võib mees arvata, et sa ei oskagi ilma temata olla.” See näitab mehele, et sa mitte ei vaja teda meeleheitlikult, et oma aega kuidagi sisustada, vaid et sa tahad temaga koos olla, hoolimata sellest, et sul oleks muudki teha.

JULGE SAMM NR 4

Tõstata suhteprobleem

Vestlus, mis algab sõnadega “ma tahaksin sinuga ühest asjast rääkida…” on suurepärane mehepeletaja. Seepärast peavad naised vahel paremaks uues suhtes probleeme maha vaikida. Kes siis tahaks tüli tõsta, kui asjad on just eriti heas suunas arenema hakanud. “Mingi hetkeni võib probleemide varjamine ju toimida, kuid pikemas perspektiivis mõjub see suhtele hävitavalt,” ütleb Covalt. Väikesed mured aina kuhjuvad, sul tekib kaaslase suhtes vastumeelsus ja ühel hetkel võid sa plahvatada mingi suvalise pisiasja peale. See aga tuleb sinu partnerile täieliku üllatusena ja lööb ta rivist välja.

Kõige paremini aitab oma mure aus ja rahulik ärarääkimine. Ära süüdista teda, vaid serveeri asja enda vaatenurgast. “Räägi, mis sulle muret valmistab, ja kirjelda täpselt, kuidas ta saaks asja parandada,” soovitab Cox. Näiteks, kui sind häirib, et alati oled sina see, kes teie vaba aega planeerib, siis ütle: “Mul on hetkel väga palju tegemist ja ma olen jube väsinud. Kas sa saaksid nädalavahetuse planeerimise enda peale võtta? Siis saaksin ka oma ajaga paremini arvestada.”

“Meestega on vaja väga konkreetselt rääkida. Üldiselt tahavad nad oma kaaslast õnnelikuks teha, aga nad lihtsalt ei tea, kuidas see käib,” ütleb Amodeo. “Kui sa annad talle teada, mida ta täpselt ei tee ja kuidas asja parandada, on ta kindlasti nõus sulle vastu tulema.”

JULGE SAMM NR 5

Näita oma armastust

Moodsa armuloogika järgi on targem oma tundeid vaka all hoida, ükskõik kui õhevile mingi tüüp sind ka ei ajaks. Vastasel juhul võid end lolliks teha, kui asjast midagi välja ei tule. “Tänapäeval on paljud naised uute suhete puhul loobunud tõeliste tunnete näitamisest hirmust tõrjutud saada,” ütleb Covalt.

Oma õrna ja hoolitseva külje varjamine võib aga anda hoopis tagasilöögi, sest mehed (ka naised) tunnevad end hästi, tähtsalt ja turvaliselt, kui partner neid natuke poputab. Muidu võib mehele jääda mulje, et sul on temast ükskõik, ja ta otsib endale kellegi, kes temast silmnähtavalt sisse on võetud.

See viis, kuidas sa oma õrna ja armastavat külge välja näitad, on väga tähtis. Mees lausa januneb sõnade järele, mis paneksid teda end tundma erilisena, kuid vaid paar üleliigset sõna ja juba teda valdab paanika. Kui olete kohtingul, võid talle öelda: “Mul on sinuga alati nii tore koos olla.” Jäta aga hiljem saatmata need neli SMS-i, kus on pikalt ja laialt seletatud, kuidas sa seda ikka tõsiselt mõtlesid. “Ole spontaanne ja taba hetki, nii ei mõju su komplimendid lämmatavalt,” ütleb Cox. “Kui oled temaga koos ja sulle tuleb tunne peale, anna teada.” Kui mees näeb, et ta teeb sind õnnelikuks, kasvavad ka tema tundeid sinu vastu ja jõuate peagi uuele õnnelikule suhtetasandile.