1. Kumb teist õnnitleb sugulasi ja sõpru pühade puhul ning kirjutab perekonna nimel kaarte ja kirju?

2. Kes ostab sagedamini toitu?

3. Kes hoolitseb koduloomade ja/või taimede eest?

4. Kes pöörab rohkem tähelepanu laste haridusele?

5. Kes käib vajadusel „õigust nõudmas” mitmesugustes instantsides?

6. Kellel on tööl suurem koormus?

7. Kes teeb teie peres rasket füüsilist tööd?

8. Kes maksab arveid ning hoiab kviitungid korras?

9. Kes koristab kodus?

10. Kes triigib pesu?

11. Kellel kulub rohkem aega tööle jõudmiseks?

12. Kes teenib rohkem?

13. Kes planeerib perekonna eelarvet ning jaotab kulutusi?

14. Kes käib lastega teatris, muuseumides, pargis?

15. Kes valmistab süüa?

Arvesta kokku…

Vastus „mina” — 1 punkt;
Vastus „mees” — 5 punkti;
Vastused „mõlemad”, „järgemööda”, „keegi sugulastest”, „koduabiline”, „lapsehoidja” või „mitte keegi” annavad igaüks 3 punkti.

Tulemus

15-25 punkti. Kui sa vastasid ausalt kõikidele küsimustele, siis võib sulle vaid kaasa tunda. Põhiline koorem kodutöid lasub sinu õlgadel. See väsitab ja kurnab. Ometi ära arva, et sellisest olukorrast puudub väljapääs. Püüa äratada mehe huvi kasvõi mingisugustegi kodutööde vastu, palu abi ja kiida teda ka kõige väiksemate edusammude eest. Võta lapsedki appi. Muuda oma elu kergemaks igal pool, kus vaid saad.

26-35 punkti. Sinu peres on kohustused jaotatud väga harmooniliselt. Teie jaoks pole midagi, millega te toime ei tuleks. Püüdke ka tulevikus olmet mitte üle dramatiseerida ning pidage meeles, et pereelus on hulgaliselt huvitavamaidki külgi.

36-45 punkti. Kas sulle tundub, et kohustused on teie elus õiglaselt jaotatud? Ära peta ennast — see pole sugugi nii. Sinu mehel lasub palju suurem koormus kodukolde eest hoolitsemisel. Loomulikult on mees, kes on enda kanda võtnud põhilise osa pereprobleemidest, väärt imetlust. Ometi ära unusta, et ka sinu mees tahaks, et tema eest hoolitseks keegi ning et ta ei peaks ühist koormat üksinda vedama.