Pirella jagas meiega oma nelja nõksu:

Kuula oma keha. Ööinimesena tean, et pea kõigile pealesunnitud “lõokeserežiim” minule ei sobi. Olen elu ümber korraldanud, et ei peaks liialt vara tõusma.

See on esimene asi, et ka loomulikud söögiisu rütmid oleksid paigas. Ärgates joon vett ning söön alles siis kui kõht tühjaks läheb.

Kuula oma isusid. Isud ütlevad, mida keha vajab. Tavaliselt ongi isu muuhulgas hooajaliste puuviljade ning aedviljade järele. Kevadel tahaks kurki-salatit, suvel maasikaid,mustikaid, sõstraid ning sügisel astelpaju ja porgandeid, kaalikaid, kartuleid jms.

Talvel ei isuta külmad rohesmuutid vaid hoopis vürtsikad juurviljasupid — nende energia hoiab sooja sees. Isude järgi hooajale sobivat süües ei kimbuta ka haigused ega viirused.

Hinge- ja vaimutoit. Maalides, lugedes või põnevat käsitööd tehes ei tunne nälgagi, rääkimata isudest. Tegele asjadega, mida naudid.

Kui oled loodusearmastaja, ühenda liikumise rõõm rõõmuga looduse nautimisest. Jooks, kõndimine — ideaalne viis liikuda, saada värsket õhku ja pea töömõtteist vabaks.

Saun ja veerõõmud. Hall, külm ja vesine-tuuline ilm tundub kui parim ettekääne diivanile kerra tõmmata ja “midagi head” nosida? Pole olemas halba ilma, on olemas ideaalne saunailm! Kui on viies aastaaeg — see pikim, mis suskab end ilusa kevade-suve-sügise-talve vahele kalendrikuust sõltumata, siis põgene halli löga eest sauna, ujulasse või spasse!