Käärsoole puhastamine

Puu- ja köögivili, vesi

Keha peamine jääkainete välja viimise süsteem — jämesool — peab funktsioneerima optimaalselt, et keha saaks iseennast puhastada. Tervislik tasakaalustatud dieet on vajalik käärsoole kõige efektiivsemaks tööks ning üks olulisemaid komponente on kiud, samuti vesi. Ohtra vee joomine ning aurutatud või värksete köögi- ja puuviljade söömine aitab viia teie käärsoole heasse vormi.

Võitlus kõhukinnisusega

Kõhukinnisus on tõeline needus nii tervise kui elujõu seisukohalt ning see probleem algab sageli meie peas ning moodsa elu stress hakkab välja paistma ka soolestikus. Paljude inimeste soolestik toimib kõige paremini, kui nad on vabad emotsionaalsest pingest ja valust. Andke endale aega lõõgastuda, teha trenni ja nautida sõprade ning perekonna seltskonda — see aitab ka teie soolestikul paremini töötada. Ärge tarvitage pikalt lahtisteid, kuna need võivad soolestikulihaseid nõrgestada.

Tervislikud bakterid

Soolestik kujutab endast tegelikult kompostihunnikut, mis sõltub suuresti sõbralikest bakteritest (acidophilus). Meie moodne soolestik on sageli puutunud kokku paljude antibiootikumidega ning on sageli rohkem ebatervislike kui tervislike bakterite mõju all. Sellise olukorra muutmiseks võiks tarvitada acidophilluse kultuure, mida võib osta tervisekaupade kauplustest või apteekidest.

NB: Antibiootikume tarvitades tuleks alati paralleelselt võtta ka acidophiluse kultuure.

Neerude ja maksa eest hoolitsemine

Maks on üks keha hämmastavamaid organeid. Sellel on üle 500 funktsiooni ning see suudab isegi oma kudet taastada. Aga kui keha toksiinide tase on liiga kõrge, võib see pärssida mitmeid maksa funktsioone ning põhjustada peavalu ja pööritust.

On mitmeid looduslikke aineid, mis aitavad maksal paremini funktsioneerida.

Toitainetest on kõige maksasõbralikumad porgand, seller, õunad ja oliivid.

Nendest ainetest ning viinamarjadest valmistatud mahla on ka poes saadaval, aga võimaluse korral võiks seda teha ise, sest mida värskem see on, seda kasulikum.

Võilill on tuntud maksa toksiinidest vabastajana ning seda võib osta tervisekauplustest ning juua teena. See on ka efektiivne liigse vedeliku kehast välja viija, samuti petersell, mis on kasulik maksale ning stimuleerib seedimist.

Peterselli võib lisada toitudele, süüa toorelt või lisada mahladele, aga raseduse ajal ei tasu seda süüa, hoiatab Harper.

Mida vähem alkoholi te tarbite, seda vähem te avaldate maksale ja neerudele survet. Seega tasuks eelistada värskeid mahlu ja taimeteesid õllele ja muule alkoholile.

Nahk

Ärge unustage, et ka nahk on ainevahetusorgan ning mida rohkem kosmeetikakihte me sellele peale laome, seda raskem on nahal oma tööd teha.
Looduslikest harjastest karjaga keha hõõrumine enne vanni või duši alla minemist aitab eemaldada surnud naharakud ja stimuleerib maha ainevahetust.

Puhas meel, puhas keha

Efektiivne keha toksiinidest vabastamine eeldab pühendumist. Terve keha vajab ka tervet vaimu. Seega leidke võimalus heita kõrvale päeva stress meditatsiooni, trenni, palve või nende kombinatsiooniga.

Ärge seostage toiduga negatiivseid emotsioone, ärge lubage pereliikmetel laua taga vaielda, ärge kiirustage hommikusöögiga, et tööle või kooli jõuda, ja vältige jooksu peal söömist.

Muutke söögiaeg nauditavaks ning te aitate kehal saada kätte maksimaalselt toitaineid.

NB:

Kui te põete mingit haigust, tarvitate retseptiravimeid või olete rase, konsulteerige enne toksiinidest vabanemise alustamist arstiga.