1. Mullid
Mullid hoolitsevad selle eest, et sa kiiremini purju jääksid. 2001. aastal andsid Surrey ülikooli teadlased ühele vabatahtlike grupile klaasid mullidega, teisele klaasid mullideta vahuveiniga. Neil, kes jõi mullidega jooke, oli hiljem joove suurem kui teisel grupil. Miks see nii on, sellele pole veel pihta saadud.

2. Lennureis
Lennureisi ajal alkoholi tarbides hakkab alkohol kiiremini pähe kui maa peal. Lisaks muutunud õhurõhule on lennukis õhk ka kuivem, mistõttu võib sul kergemini vedelikupuudus tekkida ning seetõttu on lihtsam purju jääda.

3. Aju
Iga kokteili joomise järel tõmbub su aju kokku. Kui palju täpselt, sõltub alkoholikogusest, kuid see on kindel, et oma algset olekut aju hiljem ei taasta. See aga tähendab, et mida rohkem sa jood, seda suurem on võimalus mälu- ja nägemishäirete tekkimiseks.

4. Tumedad joogid tekitavad hullema pohmelli
Kui sul pole plaanis homme hommikul tuumapohmelli kannatada, püsi tumedatest jookidest nii kaugel kui võimalik. Mida tumedam jook, seda hullem pohmell. Eelista viina ja džinni punasele veinile ja viskile.

5. Menstruatsioon
Kui lähed peole õhtul enne “päevade” algust, piisab sulle paarist kokteilist, et keel pehmeks muutuks. Hormoonid hoolitsevad selle eest.

6. Asukoht
Joogi maitse sõltub suuresti sellest, kus sa seda tarbid. Kokteil, mida sa jood umbses ja hämaras pubis, maitseb hoopis halvemini kui seesama kokteil uhkes hotellis või peenes restoranis. Miks? Sest sa mõtled nii.

Mida peenem koht, seda suuremad ootused ja seda kindlam oled sa kvaliteedis. Kahtlase väärtusega urgastes ei ootagi sa eriti midagi ning oled juba ette veendunud, et siit miskit head tulla ei saagi.

7. Naised jäävad kiiremini purju kui mehed
See pole eriline üllatus, eks, aga millegipärast arvavad ikkagi paljud tüdrukud, et on õudselt hea mõte hakata meestega võidu jooma. Ära parem proovigi, kui sa ei taha oma õhtut peadpidi WC-potis lõpetada.

8. Pohmelliravi aastast 1600
Tol ajal arvati, et parimad ravimid on redised ja kapsad. Läbi sajandite on pakutud veel sadu erinevaid pohmelliravimeid, näiteks ingver, kohv ja hommikune õlu, kuid teadlased on üksmeelel vaid ühes asjas: fruktoos. Purjus katsejänesed, kes jõid fruktoosi, tundsid end hommikul märksa paremini kui need, kellele anti sahharoosi või glükoosi.

9. Sperma
Alkohol mõjutab nii sperma kvaliteeti kui kvantiteeti. Põhjus — alkohol takistab A-vitamiini tootmist, mis on sperma tootmise koha pealt ülioluline. Napsusõprade fertiilsus väheneb iga joodud pudeliga.

10. Kehatemperatuur
Sa ei pruugi seda tunda, kuid alkohol võib su kehatemperatuuri alandada. Seetõttu ei soovitata alkoholi ka külmarohuks — see võib hoopis katastroofiga lõppeda.

11. Käitumisprobleemid
Pärast paari kokteili tunned vastupandamatut vajadust lollusi teha. Aga miks? Sellepärast, et su aju lakkab normaalselt töötamast, tema funktsioonid on häiritud. On seda siis vaja?

Allikas: The Sun