Lihtne, mugav ja kvaliteetne lahendus loob õueruumi igati glamuurse õhkkonna. Ala ei pea olema suur ja seda sisustada pole tegelikult üldse keeruline. Piisab, kui rõdule või terrassile on paigutatud väike kohvi- või kokteililaud, mõnus pehme istumine, mõned rohelised taimed ja meeleoluvalgusti või küünlad õhtuseks ajaveetmiseks. Oluline, et tegemist oleks kvaliteetsete toodetega, mis kestavad rohkem kui mõni hooaeg.

Suuremal pinnal tasub investeerida korralikku terrassimööbli komplekti, et nii pere kui ka sõpradering mahuks ühise laua taha ära. Valides mööblit, veenduge, et see on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest ja seda on võimalikult lihtne hooldada.

TREIMANN Mööbel & Disain salongi asutaja Liina Treimanni arvates teevad õueruumi eriti glamuurseks ja nauditavaks tooted, mis ei nõua suurt vaeva hoolduse kohapealt. Ülimugav, kui terrassil on mööbel, mis kannatab ka talvel õues olla ja kevadel tuleb eemaldada vaid kate ja juba saabki nautida esimesi päikselisi hetki, selgitab Liina Treimann ja lisab, et glamuurne terrass peab olema mugav, stiilne ja ilmastikukindel. Sobivad on polüpropüleenist lauad, toolid, tugitoolid, lamamistoolid, mis on ilmastikukindlad ehk need ei pleegi päikse käes võivad jääda ka talveks õue ja on ülilihtne puhastada.

Suunad värvitoonides ja disainis

Gerli Jalakas ISKU mööblisalongist toob esile naturaalsete materjalide tagasitulekut. Punutud rotangist diivanid ja lauad sulanduvad loodusega ühte ning pakuvad kõige ehedamat, ent ka mugavamat paika koduaias istumiseks. Luksuslikult mõjub ka tiigipuust mööbel, mis on ilmastiku suhtes vastupidav ja on ajatu valik nii rõdule kui ka lehtlasse.

Vaatamata sellele, et välimööbel eeldab pigem praktilisust ja vastupidavust, on tähelepanu pööratud ka disainile – õhulised punutised kombineerituna kontrastses värvis istmepatjadega, toob Gerli esile. Samuti teevad aiamööbli glamuurseks peened detailid ja erinevate materjalide kombinatsioon.

Liina sõnul on õuemööbli disain juba nii palju arenenud, et tugitoolid ja diivanid kuuluksid justkui elutuppa. Mööblitootjad on lisanud valikusse ka erinevaid ilmastikukindlaid materjale. See tähendab, et pärast suuremat vihmasadu võib minna rõdule, kerge käeliigutusega raputada padjalt vee, pühkida puhtaks laua ja juba võibki nautida mahedat suvist õhku või näiteks õhtusööki. Neil, kes soovivad end terrassil tunda nagu elutoas, tasub soetada õuevaip, mis muudab iga terrassi eriti hubaseks, jagab Liina väärt nõu.

Õuemööbli värvivalik on muutunud mitmekesisemaks ja tänu sellele saab oma värvifantaasia ka terrassil välja elada ja seda mitte tavapäraselt patjade või küünaldega, vaid hoopis toolidel ja laudadel, jagab mõtteid Liina Treimann.

Julged ja erksad värvid lisavad särtsu ning sobivad meie pigem skandinaavialiku arhitektuuri värvilahendusega hästi kokku.

Suur roll õuevalgustusel

Valgustusega on võimalik luua ruumilisust ja meeleolu. Kui terrassi ehitus on alles käsil, siis on mõistlik põhjalikult läbi mõelda valgustite paigutusplaan ehk kas paigutada valgustid põrandale, lakke või hoopis seina. Suuresti sõltub, milline saab olema terrassi funktsioon, näiteks kui eelistatakse terrassil peamiselt einestada, siis tuleks kindlasti planeerida valgustus laua kohale, samas õdusaks atmosfääriks piisab ka seinavalgustitest. Põrandale on praktiline lisada süvistatud valgustite rida, mis raamistavad terrassi pinda ja valgustavad trepiastmeid, samuti võib kõrgemate põrandavalgustitega rõhutada lillekaste ja taimi. Valides valgusteid on oluline veenduda, et nad omavad vajalikku niiskuskindluse astet.

Kui on aga soov luua eriti boheemlaslik või romantiline õhkkond, siis võib täita õueruum lopsakalt valguspallide ja laternatega ning lisada rohkelt küünlaid, mis on turvalisuse eesmärkidel paigutatud klaasanumatesse.