Habemega naljana võiks me siinkohal öelda, et kogu mets ja loodus on suvisel ajal veganitele söögilaud, nii et nende pärast ei ole vaja üldse muretseda. Pealegi on jaanipäev ikka see pidu, kus traditsiooniliselt šašlõkki, mitte muru süüa, lisaks mõned.

Siin tulebki appi Sandra Vungi oma leidlike retseptidega, nii et ka veganite toidulaualt ei peaks puuduma "traditsiooniline ja kohustuslik jaanitoit". Tegelikult tasub lihata alternatiive proovida ka lihasõpradel, lihtsalt vahelduse ja kasvõi võrdluse mõttes. Võib olla ei olegi lihata jaanipäev nii kole mõte nagu esimese hooga tundub. Eriti kui keegi sellised toredad retseptid välja pakub.

Pannišašlõkk




·125 g kuivatatud sojakotlette
·4 spl õli
·3 sibulat
·1 tl soola
·½ spl (õuna)äädikat
·3 spl sojakastet

Leota sojakotlette tund-paar rohkes vees või keeda 10 minutit, kuni kotletid on pehmed. Kurna ja pigista kõik üleliigne vesi igast kotletist korralikult välja. Aja pann kuumaks. Vala sinna õli ja lisa ribadeks lõigatud kotletid. Retsepti loe edasi Sandra Vungi blogist SIIT.

Avokaadohummus

Nii lihtne, aga töötab. Avokaado lisab tavapärasele hummusele kergelt värske ja „munase“ meki ning ning tulemuseks on hea rammus võine määre, mida vägagi sobilik värske sepikuga süüa.



Püreesta kõik ained saumiksri, kannmiksri või köögikombaini abil ühtlaseks kreemjaks hummuseks. Serveeri kohe või säilita külmas. Koguseid vaata blogist SIIT.

Sandra blogist leiad veel rohkem retsepte, kuidas rikkalikult ja lihavabalt katta suvine pidulaud,

Retseptid ja fotod: Sandra Vungi, Taimetoit,ee.