Enamik meist seostab päikesepaistelist ja sooja ilma mõnusa seltskonna ja ühise söömaajaga. Suvi ja grillimine sobivad omavahel imehästi. Mõnusalt marinaadis olnud ja korralikult küpsetatud liha suitsune mekk viib keele alla — kuid ainult sel juhul, kui oled oma grilli korralikult puhastanud.

Kahetsusväärne tõde on see, et inimesed puhastavad oma grilli liiga harva. Levinud valearusaam on, et tuli ja kuumus puhastavad grilli ära ning endal pole vaja midagi rohkemat teha. Tegelikult peaks oma grilli puhastama iga kord, kui sa seda kasutad. Ning mis peamine — tee see puhtaks peale grillimist, mitte enne! Vastasel juhul võivad õli, rasv ja mustus anda lihale soovimatu maitse, kantserogeenidest rääkimata. Need on ained, mis võivad põhjustada vähki, kui liha on korraliku grillimise asemel ära kõrvetatud.

Kui oled kõik suved puhastamisest kõrvale hiilinud, tee selle aasta jaanipäeval endale ja oma sõpradele teene. Tee oma grillile sügavpuhastus. Gaasigrilli puhul tasuks grill ajada kuumaks, mis põletaks ära sinna külge jäänud prahi, ja seejärel puhastada grillpintsliga.

Lahtikäiva grilli puhul peaks grilliplaati leotama seebivees ja siis puhastada seda grillpintsli või puhta lapiga.

Puhasta oma grill korralikult ära enda ja külaliste heaolu nimel. Ka grillitud liha maitseb niimoodi hoopis paremini.

Allikas: Popsugar