Sünnipäeva tähistamine on tavaliselt enamike inimeste jaoks eriline sündmus. Ikkagi saad ju jälle aasta vanemaks. Väga raske on muuta suure peo traditsiooni, kui juba oled seda korraldama harjunud, aga samas ei ole see ka võimatu. Kui sul on suur sõpradekamp, kes korraldab joogirikka peo igal puhul, kui kellelgi on sünnipäev või kui keegi sai ametikõrgendust, on päris raske sellest ringist välja murda. Kuid sa võid olla esimene ja neid traditsioone murda!

Tähista oma sünnipäeva välisriigis

See nõuab palju organiseerimist ja pikemalt planeerimist. Kuid tänapäeval on lihtne leida odavaid lennupileteid ja majutust, niiet see idee ei ole üldse võimatu. Miks mitte planeerida oma tähtpäeva mõni kuu ette oma lähedasemate sõprade või perega, ja korraldada sellest kõigile ääretult meeldejääv sündmus. Kui nii pikalt ette planeerida, ei pea sa isegi võib-olla kõiki kulusid ise katma.

Korralda piknik pargis

Kui muidu oled harjunud pidu korraldama õhtuti, mis kestaks hilite hommikutundideni välja, siis mõtle nüüd kastist väljapoole — hoopis vahvam oleks korraldada pidu päevavalguses ja õues. Esiteks jääb ära üüratu rendi maksmine, mille oleksid muidu kulutanud mõne üüripinna peale. Teiseks on piknikul inimesed rohkem omavahel ninapidi koos ja ei teki sellist tunnet, et on mitu eraldi gruppi, kes väga omavahel ei suhtle.

Minge randa

Paki kaasa natuke snäkke ja ergutavaid jooke, ja tehke üks mõnus rannapäev. Võta ise või palu teistel kaasa võtta lendav taldrik ja võrkpall. Joomise asemel saate veeta sportliku rannapäeva ja korraldada mitmesuguseid võistlusi. Selline sünnipäevapidu jääb kindlasti kauaks meelde ja veel väga positiivse noodiga.

Tehke lõket ja nautige hämarust

Seda saab sujuvalt teha ka peale rannapäeva. Miks mitte jääda randa kauemaks ja käia näiteks vahepeal poes ning osta lõkke peal küpsetamiseks vorstikesi ja vahukomme. Pange lõke püsti, istuge sõpradega ringi. Mõni musikaalsem semu võiks mängida kitarri. Samuti on see suurepärane õhkkond nostalgitsemiseks ja vanade heade aegade meenutamiseks.

Minge mitmepäevasele matkale

See nõuab samuti pikemat planeerimist, aga lõpptulemus on vapustav. Suvi on ideaalne aeg teha midagi oma mugavustsoonist väljapool ja selline tegutsemine loob lõpuks parimaid mälestusi. Pakkige telgid ja magamiskotid kaasa, pange paika matkarada ja hakake aga minema.

Saa kokku vana sõbraga, kellega sa enam ei suhtle

Uus eluaasta on jälle super võimalus end proovile panna ja mugavustsoonist välja astuda. Kui oled pikemalt mõelnud kellegagi ühendust võtta, keda igatsed, aga ei ole siiamaani julgenud seda teha, siis tee seda nüüd. Vana sõber on kindlasti üllatunud ja rõõmus, et teda uuesti just oma sünnipäeval näha tahad.

Minge pere või sõpradega lähedal asuvasse linna päevasele reisile

Kui palju me üldse teame nendest linnadest, mis on meil siin Eestis ja kus me igapäevaselt ei ela? Mõtle välja, mis on sinu elukohale lähim linn, uuri välja selle suurimad vaatamisväärsused, kohvikud ja tegevused ning vii oma pere või sõbrad ühepäevasele ekskursioonile. Hästi planeerides ei ole see eriti kulukas, kuid läheb kirja hea reisina.

Minge muusikafestivalile

Suvel on pea iga nädalavahetus kuskil Eestimaa nurgas mõni vabaõhu kontsert või festival. Kogu oma punt kokku, ostke piletid ja minge rokkige hea muusika saatel. See on palju rohkem meeldejääv kui uduse pilguga renditud pinnal vanade hittide saatel näppe viibutada.

Minge kohalikku loomaaeda või spordiüritusele

Kui muusikafestivalile ei õnnestu minna, siis külastage sõpradega hoopis loomaaeda või elage kaasa kohalikule jalgpallimängule. Arvatavasti ei ole te sellistes kohtades käinud aastaid. Kui loomaaed oli lapsena sinu lemmikkoht, siis nüüd on jälle hea võimalus kaasa pakkida piknikukorv ja minna vaadata oma lemmikud üle.

Allikas: Elite Daily