Eriti just suvel meeldib Annile salateid rikastada erinevate hooajaliste puuviljadega. Olgu nendeks siis õunad, pirnid või hoopis arbuus ananass ja virsikud. Just viimastest valmib üks Anni lemmikuid salatiretsepte.

“Toitumise puhul on minu jaoks oluline just tasakaal. Pärast tugevat praadi tunnen end tihtipeale pigem väsinult ja raskelt. Kui aga süüa kanaliha ja lisada sinna mõni põnev salati-retsept, siis on hilisem enesetunne mõnusalt kerge,” avaldas ta.

Ühe hooajalise puuviljana toob Anni välja virsikud, mis on just praegu eriti maitsvad. “Esialgu ei julgeks võib-olla virsikuid kanalihaga kokku panna, aga tegelikult tasub proovida. See maitsekombinatsioon üllatab väga meeldivalt,” kinnitas Anni ja soovitas retsepti proovimisega kiirustada: “Mõnusaid grillimise ilmasid ilmselt väga kauaks enam pole!”

Grillitud salat virsikute ja kanaga

Koostisosad

  • 2 Eestimaise broilerifilee minutipihv
  • 2 virsikut
  • 4 mini Rooma salatipead
  • 1 dl maitsestamata jogurtit
  • 1 sl hakitud tilli
  • 1 sl sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort
  • 1 sl oliiviõli + määrimiseks
  • 0,5 punast tšillit
  • 4 sl hakitud rohelist sibulat
  • soola, pipart

Valmistamine

Hõõru broilerifileepihvid kergelt oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Lõika salatipead pikkupidi pooleks ja virsikud neljaks sektoriks ning määri samuti kergelt õliga. Grilli umbes minuti jagu mõlemalt poolt nii salatit, virsikuid kui broileripihve ning jäta viimased fooliumi alla veel paariks minutiks puhkama. Samal ajal sega kokku jogurt, sidrunimahl ja — koor, oliiviõli ja hakitud till ning maitsesta kaste soola-pipraga. Säti taldrikutele või vaagnale kõik grillitud koostisained, vala peale kaste ja puista peale hakitud tšilli ja roheline sibul. Serveeri kohe.