Kui sageli on sinul läinud nii, et iga suvekuuga lisandub kilo või paar ja sügisel kaalule astudes vaatab sealt vastu number, mida hea meelega üldse ei vaataks? Kelneri sõnul täituvad seetõttu just sügisel spordiklubid inimestega, kes uue innuga treenima asuvad. “Tegelikult on suvi suurepärane aeg, et oma enesetunnet läbi tasakaalustatud toitumise ja spordiharjumuste elluviimise parandada. Seda tuleks aga teha teadlikult,” rõhutas Kelner ja jagas oma soovitusi:

1. Aktiivne tegevus päevakavasse

Kui suvel inimesed väga spordiklubidesse ei kipu, siis võiks sellegipoolest silmas pidada üldise aktiivsuse hoidmist. Tihtipeale unustatakse see aga ära. “Jooksmas, ujumas või jalutamas käimine ei maksa midagi, aga tagab hea enesetunde ja tervise. Iganädalaselt võiks vähemalt kolm korda ennast natuke aktiivsemalt liigutada,” avaldas Kelner.

2. Grilli, aga tee teadlikke valikuid

“Grilli, aga vaata, mida grillid! Eelistada võiks taiseid tooteid, olgu tegemist kana-, veise- või sealihaga. Muideks ka sealihatoodete seast leiab taljesõbralikke valikuid, nagu näiteks ribeye steigid ja Route 66,” tõi Kelner näite. Selleks, et grillimine õnnestuks ja lõpptulemus oleks maitsev, tuleks kindlasti järgida ka tootjapoolseid juhtnööre. Nii väldid seda, et liha on üleküpsetatud või toores. “Tootja on juhtnöörid pannud kirja põhjusega ja neid tasub järgida,” rõhutas Kelner.

Üheks oluliseks grillipeo osaks on ka kõikvõimalikud kastmed. Nende valimisel tasub olla tähelepanelik, sest tihtipeale sisaldavad need ülearu suhkrut. Võimalusel tasuks kaste ise teha.

3. Köögivili käib grillimise juurde

Ära unusta, et liha kõrvale sobivad suurepäraselt nii grillitud köögiviljad kui ka salatid. See aitab toidukorra tasakaalus hoida ning samal ajal järgib taldrikureeglit. Suvel saab turult värsket kraami, mis igale toidukorrale maitset lisavad.

Alati ei pea tegema tavalist kurgi-tomati salatit, sellele on väga palju väärt alternatiive. “Minu enda hiljutine lemmikavastus on jääsalat, millele lisan õuna, kurki, tomatit ja suvikõrvitsat,” lisas Kelner, kes soovitas vahelduse mõttes proovida erinevaid salati-retsepte.

4. Suvi ja alkohol?

Tihtipeale arvatakse, et suviste grillipidude juurde peaks kuuluma ka alkohol. Tegelikult saab täpselt sama toreda peo ka alkoholivabalt. Täna leiab internetist palju huvitavaid alkoholivabasid retsepte, mis pakuvad suvisel grilliõhtul mõnusat värskendust.

Kui aga siiski soovid tarbida alkoholi, siis ei tohi ära unustada vee tarbimist. “Mida rohkem jood vett, seda vähem tarbid alkoholi,” näitlikustas Kelner lõpetuseks.