Uuringu tellinud Tele2 turundusdirektori Ines Estrini sõnul sooviti küsitluse abil välja selgitada, kas eestlased eelistavad suvel aega veeta ning tööd teha pigem siseruumides või õues värske õhu käes. “Kuna häälestame oma sidevõrgu suveks vastavalt hooajalisele kasutusele ümber, siis annavad klientide eelistused meile teenuse parendamiseks olulist informatsiooni,” rääkis Estrin.

Uuringust selgus, et 71 protsenti eestlasi veedab enda hinnangul piisavalt aega värskes õhus. Meestest hindas oma väljas viibitud aega piisavaks 79 ning naistest 64 protsenti.

Ines Estrini sõnul on suvel selgelt kehvemas seisus kontoritöötajad, kellest vaid 58 protsenti kinnitas, et veedavad piisavalt aega värskes õhus. “Ettevõtted võiks anda inimestele suvel rohkem vabadust, sest palju tegevusi ja eriti kontoritöid on võimalik üle interneti kõikjal teha. 60 protsenti inimestest ise kinnitas, et tahaks suvel värskes õhus töötada,” rääkis Estrin.

“Eestlased on värskes õhus veedetud aja positiivsetest mõjudest tegelikult hästi teadlikud,” rääkis Estrin. Pea kõigi (98%) uuringus osalenute arvates leevendab värskes õhus aja veetmine stressi või teeb tuju paremaks. Samuti leidsid pea kõik vastanud (96%), et värskes õhus aja veetmine parandab füüsilist võimekust.

Uuringu kohaselt on peamised põhjused, miks värske õhu kätte ei minda halb ilm (78%) ning vaba aja vähesus (64%). Samuti ollakse endi sõnul liiga laisad (50%) või arvatakse, et õues pole midagi mõistlikku teha (32%).

Kokku osales üle-Eestilises uuringus 507 inimest.