Kas siis rännates Peipsi ääres mööda Sibulateed või nautides Pärnumaal Romantilist Rannateed. Sellel suvel võiks aga ette võtta põhjaranniku avastamise ja kulgeda elamuste teel pealinnast piirilinna.

Liikudes mitte mööda suurt trassi, vaid maa ja vee piiril piki kõrvalisemaid teid, võid avastada enda jaoks nii mõndagi uut: Altja võrgukuurid, Vergi sadam, Kunda tsemendimuuseum, Lammasmäe puhkekeskus, Lontovo Seikluspark, Toolse Ordulinnus, Valaste juga, Sagadi mõis, Kukruse polaarmõis, Purtse linnus või Purtse pruulikoda, Vainupea kirik – ilusaid-huvitavaid kohti on palju.
Kui oled loomasõber, võib peatuse teha Rebala tallides, et Belgia ardenni tõugu iludusega üks mõnus sõit teha. Nõudlus olla suur, seepärast võiks enda tulekust ette teatada.

Turbasaun Lammasmäe puhkekeskuses

Veidi pikema peatuse võite teha Lammasmäe puhkekeskuses. Seal saate ette võtta fat-bike'i rattamatka või nautida üsna mitut sauna järjepanu. Ka kõige suuremale saunasõbrale võib täiesti uue kogemuse anda turbasaun – pidavat olema ülimalt tervistav. Arhailisest suitsusaunast koos ehedalt lõhnavate kase- või kadakavihtadega rääkimata. Ja milline rahu ja vaikus Lammasmäel on!

Kui aga käsitöö on see, mis sinu hingele pai teeb, astu läbi kunsti- ja käsitöökeskusest Ajaveski või siis Toila Käsitööverandalt.

Kui kuulud nende sekka, kes naudivad jalgrattal liikumist, võid piki põhjarannikut vändates avastada enda jaoks hoopis teistsuguse Eesti, kui seni autoaknast näinud oled.

Käsmu

Vahet ei ole, kas head mõtted ja ägedad suvised tegemised planeeritakse pikalt ette või sünnivad need ekspromt – peaasi et sügisel ei peaks iseenda ees piinlik olema raisku lastud suve pärast. Meeleolukate seiklustega võid alustada juba homme.