Prantsuse Polüneesia

Lausa klišeelikult paradiislikud Prantsuse Polüneesia saared on valge liiva, helesinise mere ning muidugi üle vee kaarduvate palmidega nagu üks paradiis ikka. 118 saarest koosnev arhipelaag ei ole asjata populaarsemate sihtkohtade edetabeli esireas — just seal, Tetiaroa privaatatollil asub luksuslik ökokuurort Brando. Nime andis puhkuseparadiisile Marlon Brando, kes oma naisega sellel saarel puhkas. Ökokuurort tähendab, et kogu vajaminev energia toodetakse ise: näiteks konditsioneerid jahutavad tube jaheda merevee abiga, elekter saadakse päikesepaneelidest ja ökokütustest, vesi puhastatakse ja läheb taaskasutusse.

Tegemist on tüüpilise rõngasatolliga, mille keskel asub seitsme kilomeetri pikkune ja kuni 30 meetri sügavune laguun. Rõngas ümber laguuni on siiski nii katkematu, et paadiga pole võimalik avamerelt keskel asuvale „järvekesele” pääseda.

Itaalia

Itaalia on paik, mis korduvalt valitud kõige paremaks pulmareisi sihtkohaks. Itaalias on romantikat igale maitsele — luksuslikust õhtusöögist Firenzes romantilise gondlisõiduni Veneetsias.

Kui konkreetsemaks minna, siis võiks ideaalseks pruutpaari sihtkohaks olla ka Amalfi rannik või Toscana privaatsed veinifarmid.

Itaalia on paik, mis korduvalt valitud kõige paremaks pulmareisi sihtkohaks.

Hawaii

Keset Vaikset ookeani asuvad saared on hea koht põgenemiseks argirutiinist ja kohustustest nii kaugele kui vähegi võimalik. Samal ajal on tsivilisatsiooni hüved kohe läheduses olemas. Sihtkoht sobib ka natuke ekstreemsematele pulmareisijatele — rannas on head surfivõimalused, matkata saab vulkaanide jalamil ja otsas või puhata musta liivaga rannas. Lanai saarelt leiab aga ananassiistandused ja mitu luksuslikku hotelli, kui tahta korraga midagi erilist ja mugavat.

Maldiivid

Üks madalamaid riike maailmas ulatub enamasti ainult pool meetrit üle ookeanipinna. Sellest hoolimata pole kohalejõudmine kerge: kaugematele saartele saab vaid vesilennukiga ja tsivilisatsiooniga võib puududa igasugune ühendus mitmeid päevi. See on parim koht olla täiesti omaette, snorgeldada ja ööbida väikeses onnis, mis on ehitatud veest välja ulatuvatele vaiadele.

Imeline rand Maldiividel.

Lõuna-Aafrika Vabariik

Safarid loodusparkides on hea võimalus ka väikeseks enda proovilepanekuks, kuid mitte ainult. Veel ekstreemsem pruutpaar saab teha benji-hüppeid sillalt või sukelduda haide keskele raudpuuris.

Fidži

Vaikse ookeani lõunaosas kohtab jälle neid tüüpilisi helevalgeid paradiisirandu vee kohale kaarduvate palmidega, kuid Fidžis on lisaks hästi säilinud kohalik kultuur, traditsioonid, muusika ja tants. Tantsi nagu pärismaalased ühel 332 saarest!

St. Lucia

Mäed ja saar komplektis — St. Lucia on saar kahe vulkaanitipuga, mille otsa saab ronida või imetleda unikaalset vaadet luksuslikust hotellitoast. St. Lucia saarelt avanevaid vaateid leiab ka ühest teisest TOP-ist — maailma parima vaatega hotellitubade TOP-ist.

St. Barts

Tükike Prantsusmaad Kariibi merel on küll suures osas Air France’iga päris-Prantsusmaalt imporditud, aga kes tahab croissant’i ja Prantsuse veini Kariibi mõnusas õhustikus, sellele on see saar paras koht. Muidugi on ka rannad imeilusad.

Bali

Naised sarongides, puunikerdustega ehitised, hindu jumalate kujukesed ja new age’i rändurid on kõik nii eksootiline, et pulmareis jääb alatiseks meelde. Harjutage koos joogat ning postitage pärast Instagrami pilte, mida teised ainult kadestavad.

Briti Neitsisaared

60 saart ja 30 tuhat elanikku — kuid pea iga elaniku kohta on mõni hea snorgeldamis- või sukeldumiskoht. Jay Z ja Beyoncé käivad siin puhkamas ja peavad seda oma lemmikkohaks, sama arvab ka laulja Taylor Swift. Ühelt saarelt teisele saab purjetada, ühtlasi on võimalik ööbida privaatsaartel asuvates kuurortides ning kohtuda maailmakuulsate näitlejate-lauljatega mõnes luksuslikus baaris.

Jamaica

Valged rannad, joad troopilistes metsades kaljude vahel, kohviistandused. Ehk siis täielik muinasjutt. Pulmareisiks vali mõni väikeste majakestega idülliline, hingematva vaatega kuurort.

Prantsusmaa

Pariis on muidugi kõige tüüpilisem pulmareisijate sihtkoht ja seal jätkub romantikutele lõputult jalutamistrajektoore. Kuid mitte ainult Pariisis — romantikat leiab ka Champagne’i farmidest, Saint-Tropez’st, nii Vahemere äärest kui ka Alpidest.

Kreeka

Pulmareisijatele sobivad ideaalselt mitmed kultuslikud saared: Santorini, Hydra, Kreeta. Romantikud saavad saari avastada kas rendijahi või krusiisilaevaga. Üheskoos saab nautida vaateid nii Akropoli kui ka Lycabettuse mäelt, kusjuures Lycabettuse mäe tipus asuvad pisike kirik ja paar uhket ning imelise vaatega restorani, mis teeb sellest ideaalse paiga abiellumiseks ja järgnevaks pulmapeoks.

Zakynthos, Kreeka

Anguilla

Jälle heledad liivarannad, sinine meri ja homaarid, mis on odavamad kui kana. Rannavillas võib puhata täiesti omaette, nautida privaatranda ja teha paradiisipildid pulmalistele Facebooki saatmiseks.

Seišellid

Loodusharuldusi täis saarestikus on ka kuurordiharuldusi sellise luksusega, mida mujalt ei leia. Sukeldu ja snorgelda selle ilu keskel või kiigu lihtsalt võrkkiiges kahe kaldapalmi vahel.

Turks ja Caicos

390 kilomeetrit randu — see tähendab, et väga rahvarohke igal meetril just pole. Saartel võib kohata linde, meres vaalu, ainulaadses farmis kasvatatakse aga merekarpe.

Mehhiko

Yukatani poolsaare tipus asuvast omapärasest Cancúnist saab sõita välja iidsete maiade linnu vaatama, linn ise asub aga osaliselt kitsal maaribal, ühe maailma suurima korallrahu peal. Luksuslikku staarielu nauditakse näiteks Los Cabose hotellikompleksis, mõnusat rannapuhkust saab nautida aga Riviera Mayas või Riviera Nayaritis.

Antigua

Randu on siin nii palju, et iga päev võib võtta mõne uue kaldapealse. Sama lugu on meelelahutus- ja söögikohtadega — neid on üle 150. Kahest saarest koosnevat riiki kutsutakse ka kariibide Las Vegaseks, kuhu saab sukelduda nädalateks.

Vana hea Inglismaa

Inglise stiilis traditsioonilist puhkust pakub Inglismaa — hipilike hotellide, kuninglike villade ja ajalooliste kohtadega. Võib minna näiteks teatrisse, kus Shakespeare kunagi tegutses. Ööbimispaikadeks sobivad ideaalselt mõned vanad lossid, romantilisele reisile võib minna kas või Robin Hoodi radadele.

Austraalia

Paljud on läinud sinna, et jääda (tööle ja elama). Kuid pulmareisilt tullakse tagasi. Hoolikalt sihtkohta valides leiab loodusromantikat, linnaeksootikat ja nende mõlema segu. Külasta siis Suurt Vallrahu kirdeosas, koaalasid, emusid või hoopis selliseid linnu nagu Sydney ja Melbourne. Tutvu võimalusel kindlasti ka aborigeenikultuuriga.

Allikas: Reisijuht

Talvine mesinädal Lapimaal

Susan Luitsalu, Pulmaekspress
Levi, Lapimaa

Talvepulmad pole meil kuigi levinud, aga kui need juba ette võtta, siis miks mitte täispangale minna ja ka mesinädalad lume sees veeta? Glamuurne suusareis Alpidesse oleks kõige lihtsam valik, ent kui tahta midagi tõeliselt erilist ja meeldejäävat, tasuks vaadata põhja poole, polaarjoone suunas.

Kus ööbida? Kittiläst leiab jäähotelli, mille toad – nagu nimigi ütleb – on tehtud jääst. Soojadesse ja pehmetesse tekkidesse mässitult on seal magamine elamus omaette ning hinnad algavad seal 240 eurost öö kohta. Erilised talvefännid saavad hotellis ka abielluda – selleks puhuks on olemas isegi spetsiaalne jääst kabel.

Erakordne elamus on ka mitmepäevane koerarakendimatk. Iga matkaja saab oma käsutusse kelgu ja seltskonna haskisid. Sõit viib läbi maalilise Lapimaa maastiku ning ööbitakse telkides. Eksimist ei pea kartma, sest koerad on oma töös nii vilunud, et teavad täpselt, kuhu minna ja kuidas tagasi tulla. Loomulikult on kaasas kogenud matkajuht. Reise on eri pikkuse ja hinnaga ning paaripäevaste koerarakendimatkade hinnad algavad umbes 500 eurost.