1. Unusta kaal

Isegi kui sa võtad puhkusel paar kilo juurde, siis tööpostile naastes stressad sa need nagunii ühe nädala jooksul jälle minema. Seega lõpeta see pidev kaalumine — nii tekitad endale ainult lisamuresid ja ei saa oma puhkust rahulikult ja rõõmsalt nautida. Elu on elamiseks, mitte põdemiseks!

2. Veekilod

Astusid ikkagi kaalu peale ja number on paari võrra suurem kui enne, kuid riided sobivad kenasti selga? Ära muretse, ilmselt oled söönud midagi, mis su kehas vett kinni hoiab — olgu selleks siis midagi suhkru- või soolarohket.

3. Ära hakka enne puhkust dieeditama

Pidasid enne puhkust paaniliselt näljadieeti ja esimese paari päevaga on juba üks kilo juurde tulnud? Nii paraku juhtub tõesti, kui sa paastud kilod maha ja seejärel normaalselt sööma hakkad. Kusjuures, su keha teeb sulle selle eest pika pai, kui ta lõpuks jälle normaalselt toitaineid kätte saama hakkab.

4. Loobu oma trennirutiinist

Puhka, mitte ära kannusta end tagant. Kui sa tunned, et täna ei ole õige päev trenni minemiseks, siis ära tee ka seda. Naudi oma vaba aega ja tee just täpselt seda, mis õige tundub. Liigutamine on loomulikult ka puhkusel oluline, kuid sa ei pea üle pingutama.

5. Hellita end

Millal veel kui mitte nüüd? Kui sa tahad seda ihaldusväärset magustoitu, siis söö seda! Tahad terve päev vedeleda? Mis sind takistab?! Puhkus on õige aeg end hellitada!

Allikas: iDiva