Eestlaste lemmikaastaaeg on muutliku meelega ning kõik külastatavad väliüritused vajavad läbimõtlemist, kuidas näha välja moekalt šikk, aga samal ajal ennast soojas hoida ning võimalike ootamatute loodusnähtuste eest kaitsta. Siin on mõned moesoovitused, mida suviseid väliüritusi väisates jälgida.

Kleit, mis sobib iga sündmusega

Vanasti oli selleks legendaarne ja klassikaline väike must kleit. Kuid must on muutumas eilseks päevaks ning iga uus hooaeg tutvustab uut versiooni mustast kleidist, mille värv ei ole juba ammu must. Ja olgem ausad, kõigile ei sobigi must värv. Kleit, mis peaks sobima iga sündmusega, peab olema turvaline valik, mida saab igas olukorras kapist välja võtta. Moekate aksessuaaridega saab kleidile lisada moenoodi, mis sobitub väisatava ürituse meloodiaga. Sellise kleidi olemasolu garderoobis säästab aega ja närve. Tähtis pole kleidi värv, vaid sobivus ja seljas istuvus. Prantsuse naised on kõige kogenenumad sama kleidi taaskasutajad. Nad võivad investeerida ühte väga kallisse disainerikleiti, kuid see on täpselt see üks ja ainus pilkupüüdev kleit, mida kandes nad tunnevad ennast hämmastavalt. Tähtis on mängida aksessuaaride ja stilistikaga – kleiti saab huvitavaks muuta ootamatute elementide lisamisega, olgu selleks nahkjakk, sädelev vöö, elegantne ridikül või kaunid ehted. Sellel suvel on moes pastelsetes, eriti lavendlilillades toonides, õrnalt lendlevad pikad maksikleidid. Maani ulatuvate maksikleitide eelis Eesti suveõhtu nautimisel on kleidi pikkus, mis hoiab putukad kandja säärtest eemale. Alati ei pea sündmusega sobituv riideese olema kleit. Sellel hooajal on moes metalselt hõbedased pükskostüümid ehk pükstükid. Kleidi või pükskostüümi eesmärk on eelkõige lõbusa peo või väliürituse raames väljendada kandja isikupära ning õigete aksessuaaridega saab kleiti ikka ja jälle uuesti kanda.

Silmatorkav vihmamantel

Teades Eesti tujukat ja muutlikku suveilma, ei tohiks mitte ühelegi väliüritusele minna vihmamantlita. Lummav päikesepaiste võib hetkega asenduda vihmasaju või halvimal juhul lörtsiga. Selle hooaja vihmamantlimoes valitsevad silmatorkavad värvid. Iial ei lähe moest klassikaline trench-vihmamantel, kuid see peaks olema erksates ja pilkupüüdvates toonides.
Koerailm ei tähenda automaatselt seda, et tuleks ennast ilmast inspireerida lasta ning varjuda hallidesse värvidesse. Eelistatud on kõik neoontoonid: roosa, roheline, kollane ... valik on lõputu. Moes on ka suured mustrid, metalsed toonid või hoopis läbipaistvad mantlid. Erksates toonides vihmamantel muudab ka kandja tuju heaks! Õhtutundidel muutub vihmamatel Eesti kliimas lahutamatuks kaaslaseks, kaitstes kandjat kergete suvetuulte ees ja hoides keha soojas. Kui mantel selleks otstarbeks ei sobi, on moes ka šarmantsed kudumid ja kampsunid, mida saab päikeseloojangut nautides õlgadele sättida.

Mitmekülgne toss

Kõigest kümme aastat tagasi seostati tossu enamasti jõusaali või jooksurajaga. Moemaailm on oma reegleid muutnud ning nüüd võib neid kanda nii plisseeritud seeliku, kontorikostüümi kui ka elegantse kleidiga. Võimalustel pole piire. Suveüritused toimuvad tihti väljas, olgu selleks kontsert, pulmapidu või mõnus terrassipidu. Mis iganes üritusele minna, on kindlasti piinlik oma šikkide kontsadega mulda vajuda. Tänapäeva tossud ja tennised on mitmekülgsed ja stiilsed ning disainitud vastavalt kandja vajadustele. Sinu uut tossu või ketsi võib kaunistada klassikaline maleruudumuster, sädelevad litrid või siidist lipsukesed. Moes on ka unisex- ja Vansi ketsid, mida saab vajadusel festivalimöllu keskel kutiga vahetada. Kõik muidugi ei soovi tosse kanda ning sellisel juhul sobivad elegantselt naiseliku kleidi juurde mugavad paksema tallaga rihmikud. Kes aga tahab lisada erilist boheemlaslikku kontrasti, võib kapist välja võtta tanksaapad.

Kelmikas kübar

Karm reaalsus Eesti kliimas on see, et sinu moekas suvekübar kaitseb sinu juukseid tõenäolisemalt enne vihma kui päikese eest. Sellel aastal on ikka veel moes mugavad kalamehemütsid, mida on ideaalne festivalidel kanda. Moest pole läinud ka laia äärega ülisuured 70-ndate stiilis kübarad, mis kaitsevad nägu nii päikesekiirte kui ka vihma eest. Selle suve tõeline moeröögatus on klassikaline pillbox-kübar, mida võib eelkõige leida hertsogiriikide daamide garderoobidest. Sellel suvel võib aga iga lihtsurelik tunda ennast kui Cambridge'i hertsoginna või Jackie Kennedy, lisades oma välimusele elegantset nooti naiseliku pillbox-kübaraga.

Võitmatu vöökott

Ameerika turistide seas 90-ndatel populaarsust kogunud vöökotid tundusid olevat juba ammu unustuste hõlma vajunud. See oli ainult petlik – eelmine aasta tegid need võimsa tagasituleku, olles esindatud Balenciaga, Gucci ja Marc Jacobsi moesõudel. Stiilne vöökott sobib kauni suvekleidiga valatult ja ei tasu unustada, et see on väga praktiline valik. Vöökott on tugevalt kandja puusale kinnitatud – seega pole vaja karta, et kott kaduma läheks, ning kandja saab festivalimöllus muretult tantsida. Sellel aastal on maailma tippdisainerid muutnud vöökoti kontseptsiooni pisut võimsamaks. Louis Vuitton ja Fendi esitlesid militaarstiilis kotti, mida saab keha külge kinnitada rakmetega.
PS! Kindlasti ei tohiks unustada oma suvegarderoobi lisada hästiistuvad ujumisriided, holograafilised retuusid ja pööraselt moodsad päikeseprillid. Ning muidugi on kõige tähtsam tunda ennast keset suvemelu õnnelikuna!