Selleks, et sulle pisut inspiratsiooni anda, jagame sinuga ka juba saadetud nippe. Ehk saad siit teada ka saladuse, kuidas paar kilo kaotada!

Kristiina kirjutab: “Minu nipid on lihtsad ning kõigile teostatavad. Söön alles siis, kui kõht on tühi, näksin harva, aga ka siis mõnda puu- või juurvilja. Joon palju puhast vett ja suvel liigun palju looduses ning igal võimalikul ajal ujun. Kui tunnen, et olen jälle liiga palju söönud — mida ikka vahel juhtub — teen järgmiseks päevaks kosutavat suppi, mis aitab jälle seedimisel korda saada.”

Maris kirjutab: “Minu nipp on see, et ma ei tee treeningpausi. Külastan endiselt oma spordiklubi, kuigi mitte nii tihti. Käin kolm korda nädalas kindlasti. Muul ajal jooksen või sõidan rattaga. Palju on ka pikki jalutuskäike ja ikka iga päev söön jäätist või lausa kaks.

Tuleb palju värskes õhus liikuda ja ega alati pea rasket trenni tegema. Suvel võib puhata ka, aga aktiivselt. Sulgpalli ja muid pallimänge on alati lõbus mängida ja need on ju ka trenni eest.”

Margit kirjutab: “Usun, et iga naise jaoks on oma võti, mis avab talle värava hea enesetunde maailma. Olen õppinud läbi paljude kogemuste, et ainult endast hästi mõeldes ja oma kehast lugu pidades on võimalik saavutada see teatud tunnetus, mis ütleb, mida täpselt teha. Oma keha kuulamine ja selle järgi toimimine annab tulemuse.

Põhiline, et leiad oma. Kui naudid trenni, siis on see palju enamat kui lihtsalt lihaste töö. Siis vabastab see sind paljudest pingetest ning söömisest lohutuse otsimine polegi vajalik.

Toitu valides tasub alati küsida, kas see on mu kehale hea, kas ma kohtlen oma keha hästi, süües seda toitu.

Sa ei pea kunagi selle pärast sööma, et keegi Sulle pakub. Kui isu ei ole, siis oota järgmist söögikorda. Ära hoia tervise pealt kokku. Tegin hiljuti toidutalumatuse testi ja see valik tasus end ära.

Tee omale selgeks toitumise põhitõed. Mida sa milleks vajad ja kui palju? Enda premeerimiseks on lisaks toidule ka veel palju muid võimalusi.

Ja lõpetuseks — ole järjepidev! Sa võid end päevade kaupa piirata ja siis süüa nagu juhtub. See nullib su töö ja vaeva mõne hetkega. Planeeri oma maiustamised sünnipäevadele ja tähtpäevadele, jäädes ka siis mõõdukaks.”

Anneli kirjutab: “Vanasti oli hirmus raske viie kuuga ärasöödud jamast kevadel ühe kuuga lahti saada. Nüüd juba kümme aastat on mul tarvis suurt aeda ülal pidada aprillist oktoobrini, kus tuleb kaevata, külvata, tassida, saagida, raiuda, ronida puu otsas, niita jpm.

Eks hõivatus on ka võtmesõna. Mida rohkem tegevust, seda vähem on igavlemise/söömise aega. Mulle väga meeldib süüa ja väga naudin seda.

Kindlasti on mul ka toitumine suure kontrolli all. Pea kõik selline toidumass on välja jäetud, mida keha oma ehituseks eriti ei vaja ning mis kobib lihtsalt naha alla rasvakihiks.

Rattasõiduga teen sääred siredaks, hea tasuta sport ja väga tõhus neile, kellel pole aega väga palju sportida.”

Sul on ka mõni hea nipp? Jaga seda meiega!