Bändiga tehtud intervjuust selgub, et kodupublik meeldib Draakonitele kõige enam ja et kontserdil esitatakse lugusid nii viimaselt kui ka varasematelt helisalvestistelt.

Teie bändi ei näe just liiga tihti Eestis esinemas. Aasta algul rõõmustasite siinset publikut kodumaise tuuriga, nüüd on fännidel võimalus teid kuulama tulla vanalinna päevadele. Kuivõrd erinevad esinemised kodupubliku ja välismaiste kuulajate ees?

Ewert: Üldiselt pole suurt vahet, kus esineda. Anname endast maksimumi igal kontserdil olenemata asukohast. Aga mingil põhjusel hakkab jalg Eestis veidi rohkem värisema kui välismaal. Ikkagi kodupublik.

Ivo: Ega väga palju ei erine, kuid kodupubliku ees esinedes on vastutus justkui suurem ja sabinat laval mõnevõrra rohkem.

Kristjan: Kuigi meie publik on piirideüleselt suhteliselt sama, siis kodupubliku ees esinedes on alati natuke ärevam tunne, kuna publiku seas on alati palju tuttavaid ning sestap on alastus suurem.

Millist repertuuari teie vanalinna päevade kontserdil kuulda saab? Kas esitusele tulevad lood nii uuelt albumilt „Hands Around the Moon” kui ka vanematelt?

Ewert: Kava on küll viimase albumi ümber üles ehitatud, aga ettekandele tulevad paremad palad ka kõigilt eelmistelt plaatidelt. Enda arvates oleme suutnud praeguse lugude nimekirja peaaegu ideaalseks lihvida.

Ivo: Suurem rõhk saab ilmselt olema uue plaadi lugudel, aga ka vanemad hitid ei jää tulemata.

Kristjan: Just nii ongi. Põhiliselt saab kuulda uue albumi lugusid, aga ka vana head klassikat.

Ewert, olete õppinud Georg Otsa nimelises muusikakoolis, mis paikneb Tallinna vanalinna veerel. Milline oli tol ajal ja milline on nüüd teie suhe vanalinnaga? On see linnaosa nagu iga teinegi või peitub selles midagi muud?

Ewert: Lisaks minule õppisid Otsa koolis ju ka ülejäänud Draakonid. Kooliajal sai vanalinnas kindlasti rohkem aega veedetud kui praegu. Erinevate kohvikute ja klubide külastamine oli igapäevase sotsialiseerumise osa. Praegu satun sinna veidi harvem, aga kohtumisi vanalinnas tuleb ikka ette. Isiklikult meeldiks mulle, kui vanalinnas oleks rohkem „päris” elu – ehk siis lisaks lokaalidele, kohvikutele, restoranidele ja turistidele ka vanalinna elanikke, sest see paneb ühe koha päriselt elama.

Millised on teie bändiliikmete lemmikpaigad Tallinna vanalinnas? Miks?

Ewert: Mulle meeldib käia Von Krahlis ja Krahli Aias, aga kindlasti ei saa mainimata jätta ka NoKut.

Ivo: Mul lemmikpaigad puuduvad, kuna elan linna servas ja väga tihti vanalinna ei jõua, aga siiamaani mõjub nostalgiliselt Von Krahli külastamine. Omal ajal oli see selline koht, kus sai ikka head muusikat kuulamas käia.

Kristjan: Loodusmuuseumi hoov. Ilus vaikne ja rahulik hoov, kuhu kõrvaltänavate suurema sigina-sagina keskelt korraks sisse põigata. Laboratooriumi 23 poolanonüümselt tegutsev väike baarike, kus saab vahel mõnusalt lõõgastuda. Taani kuninga aiast saab ajaloohõngu kätte.

Annate vanalinna päevadel vabaõhukontserdi. Kui peaks sadama vihma, olete teie - bändiliikmed - varju all sademete eest kaitstud. Kuidas aga soovitate lageda taeva all oleval publikul kontserdi ajal halba ilma trotsida?

Ewert: Tihti on juhtunud, et vihma sajab täiesti horisontaalselt, nii et see on ka lavalolijad koos instrumentidega ära kastnud. Publikul soovitan riietuda kihiliselt ja pista taskusse kilejakk. Vihmavari võib kedagi torgata või teistele ette jääda.

Ivo: Täpsustan, et bänd ei pruugi olla vihma eest kaitstud – kõik oleneb tuule suunast. Kui tuul on ebasoodne, oleme täpselt samas olukorras nagu publik ja kuna laval on palju elektroonikat, võib see mõjutada ka kontserdi toimumist. Aga olles ise korduvalt publiku liikmena vihma käes olnud, võin öelda, et lõpuks taandub kõik sellele, miks keegi kontserdile tuleb. Kui sa tuled kuulama midagi, mis sulle meeldib, siis ilm ei morjenda. Pole halba ilma – riietus peab õige olema.

Kristjan: Vihmakeep hoiab sademete eest kuivana. Väike puusanõks ühele ja teisele poole annab sooja, aga võib ka üles-alla hüpata.

Ewert and The Two Dragons avab 30. mail Tallinna vanalinna päevad, tuues esmakordselt välilavale oma auhinnatud albumi „Hands Around the Moon” tuuri produktsiooni. Tegemist saab olema kõigi aegade suurima suvealguse kontserdiga Raekoja platsil. Kontsert algab kell 20.00!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid