Võib juhtuda, et publik leiab end lausa lavastuste keskelt!

Viru tänav pannakse tänavaetenduste ja -etteastetega elama 1. ja 2. juunil, mil möödakäija ei saa ehk ise arugi, kui on juba etenduse sisse sattunud ning peab hüüdma: “Minu müts!” Nii on hõigatud ansamblile Kangelased, kes on Eesti esimene professionaalne kerjusteansambel. Nad teatavad ettehoiatavalt, et venitavad töölemineku vähemalt 20 minutit pikemaks.

Anna Kristini tänavaetenduses põimuvad nii akrobaatika, tsirkus kui ka tants. Kristin on oma etendusele nimeks pannud “Seotud sõlmed”. “On vaid üks asi ja me oleme kõik selle osa. Vaatame üksteist kasvõi sekundiks. Kohtugem!” selgitab Kristin.

Tulihingelistele teatrisõpradele annab leegitseva etenduse Tuleteater Zerkala. Nukumeistri ja nukkude etteasted jutustavad tule ja tantsuga kaasahaaravaid lugusid, mis ei jäta külmaks ka kõige nõudlikumat vaatajat.

Kel hing sees leegitseb, saab vaadata Krista Palm Arti tule- ja elusate skulptuuride etendust või kaeda Tuletrupi Flaamos etteastet. Flaamos jutustab müstilise, samal ajal ka argise loo eestlaste tegemistest maal. Artistid loovad elava tulega lummava atmosfääri 1. juunil Nunne ja Laia tänava haljasalal, kuhu sekka paisatakse ka ilutulestikku.

Tänavail leiavad rõõmu ka jalgpallisõbrad. Simon Lleywellen on professionaalne meelelahutaja, kes alates 2001. aastast on andnud jalgpallietendusi üle kogu maailma. Sel aastal naelutab tänavaartist oma sarmiga etendust vaatama Tallinna vanalinnas, pannes jalgpallid keerlema, hüplema, veerema ja põrkuma.

“Ärka ja ela!” – nii soovitab muusika- ja sõumehe Misha etteaste. Misha on Afro Tallinn Beat Orchestra trummar ning tõeline maailmamuusika armastaja. Ta annab vanalinna päevade tänavatele oma rütmi.

Tsirkust vanalinna tänavatel jätkub! 1. ja 2. juunil hakkab Tšehhi tsirkusetrupp V.O.S.A vanalinna tänavatel hiigelsuuri kalu ujutama. Muretsemiseks pole põhjust – tänavat veega üle ei ujutata, sest kalad suplevad õhuvannis. Nad on oma etteastetega rõõmustanud publikut Shanghais, Londonis, Berliinis ja Peterburis. Nüüd on tallinlastel võimalus nad oma silmaga ära näha.

Salapära ja maagiat toob vanalinna tänavatele 1. juunil kell 17 Grete Gross oma lavastusega "Drüaad". Lavastust näinud publik pannakse uskuma maagiasse, või vähemalt naeratama, kergemini hingama ning märkama paiku ja hetki oma kodupaigas.

Taanist tulevad The Commedia Schooli õpilased ning annavad klounietendusi erinevates vanalinna kohtades ning neile sekundeerivad Viljandi teatrikooli õpilased, kes annavad commedia dell’ arte etendusi Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Rahvusvahelise Nukuteatrite Ühenduse (UNIMA) Eesti Keskus korraldab 2. juunil nukuteatrite maratoni, kus osaleb seitse teatritruppi: Viljandi Nukuteater, Rauf Avsharovi Nukuteater, Nukuteater Fonarik, Harry Gustavsoni Nukuteater, Pärnu Nukuteater, Vana Vabriku Kinoteater, Vene Nukuteater. Stardipauk antakse Raekoja platsilt kell 11.45 ning maraton jõuab viimaks Lahela lastealale.

Nukuteatri maratoni etendused Tallinnas:

Kell 12 “Karu-Ott tahab magada” (Viljandi Nukuteater). Karu-Ott leiab metsas varjulise põõsaaluse ja sätib end mõnusasti magama, aga oh häda – mitte kõigile metsaelanikele pole Karu-Oti soov meelt mööda.

Kell 13 “Surmatants” (Rauf Avsharovi Nukuteater), Kodulinna Maja (Gümnaasiumi 3) II korruse saalis. Etendus on Niguliste kiriku altarimaali ainetel.

Kell 14 “Villane muinasjutt” (Nukuteater Fonarik), Kodulinna Maja keldrisaalis. Soome muinasjutt.

Kell 15 “Jänes julgepüks” (Harry Gustavsoni Nukuteater), Eesti Loodusmuuseumi hoovis (Lai 29a). D. Mamin-Sibirjaki muinasjutu „Muinasjutt vaprast jänesest“ ainetel. Ühel ilusal päeval otsustavad jänesed: aitab värinast ja hirmust, aeg on saada vapraks ja julgeks! Kas neil õnnestub teha hundile tuul alla?

Kell 16 “Tuli karu metsast välja” (Pärnu Nukuteater), Eesti Loodusmuuseumi hoovis. Muusikaline „salongitükk“.

Kell 17 “Sinise saare saladus” (Vana Vabriku Kinoteater), Tallinna Linnateatri väikeses saalis (Lai 23). Kiisu, kellel perenaist enam ei ole, leiab suvilate piirkonnas uue sõbra, toreda väikese tüdruku. Sügise saabudes aga kiisut linna kaasa ei võeta. Mis saab kiisust, kui talv on tulemas? Abi tuleb sealt, kust keegi seda oodata ei oska – Siniselt saarelt.

Kell 18 vene keeles “Muinasjutt vanast kohvrist” (Vene Nukuteater), Vene Kultuurikeskuses (Mere pst 5). Etendus on muinasjutu “Väike eesli unistus” ainetel. Iga laps unistab tulevikust. Lavastuse peategelane on väike eeslikene, kes unistab sellest, et saada liblikaks. Ta soovib lennata ja on valmis selleks tegema kõike omamoodi.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid