Võib-olla oled sa kuulnud näitusest „Body Worlds”, aga äkki ka mitte, kuid kui oled kasvõi korra elus põrganud kokku mõne küsimusega, mis käib meie keha kohta, siis loe nüüd edasi. „Body Worlds” on näitus, kus näed PÄRIS INIMESI ja PÄRISELT nende sisse.

T1 Mall of Tallinna keskuses avatud näitusel saad võimaluse vaadata inimese sisse – viimse kui ühe närvirakuni. Ehk polegi kõige tähtsam see, et tegemist on päris inimestega, kes oma keha teaduse jaoks annetanud, või see, et tegemist on plastinatsiooni meetodil loodud eksponaatidega. Küll aga on ülimalt oluline see, et iga väike ja suur näitusekülastaja saab näha sinna, kuhu tavaliselt asja pole – inimese sisse. Nii on võimalik minna uudistama, kuidas näevad välja luustik ja siseorganid, milline on päriselt inimese aju või kuidas töötavad meie lihased, kui lööme näiteks jalaga palli. Täiesti hämmastav.

Kui nüüd lapsevanemad mõtlevad, kui vanadele lastele see võiks sobida ja kas see üldse lastele sobilik on, siis vastus on lihtne: lastele sobib see väga kenasti. Kahtlemata ei ole tegemist mitte ainult lastele sobiliku, vaid suisa soovitusliku näitusega, sest väga lähedalt on näha kõik see, mille kohta tavaliselt palju küsimusi tekib. Samas on kõik esteetiliselt esitatud ja põnevust pakkuv. Sama kehtib vanuse puhul: kuna vanusepiiranguid külastajatele pole, tasub sinna minna igas vanuses lastega. Tuleb lihtsalt arvestada, et väikestele tuleb ehk tsipake rohkem selgitustööd teha.

Seega – kui oled kunagi jäänud jänni mõne inimkeha kohta käiva seletusega, on näitus „Body Worlds” sulle kohustuslik. Näitust on põnev küastada nii sõpruskonnaga kui ka üksinda. Igal juhul on tegemist väga-väga hariva ja põneva ettevõtmisega.

Näitus „Body Worlds” on avatud T1 Mall Of Tallinna kaubanduskeskuses 21. veebruarini 2021. aastal. Näitust saad külastada iga päev alates kella 12-st ja orienteeruv näituse läbimiseks kuluv aeg on 45 minutit kuni poolteist tundi.

Näituseruumi pindala on ligi 1000 ruutmeetrit suur, mis tagab ühtlasi kõikide vajalike ohutusnõuete täitmise.

Jaga
Kommentaarid